Belediye Meclisi'nin Şubat dönemi olağan toplantısı Belediye Başkanı Zeki Gül'ün başkanlığında yapıldı. Toplantıda mahalli idarelere hizmet alımı için belediye bünyesinde şirket kurulması kabul edildi. 9 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yapan Muzaffer Külcü'nün istifasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı, Belediye Meclisi'nin de kararı ile Belediye Başkanlığına getirilen Zeki Gül'ün yönetiminde yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantı öncesi Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Özler, Lütfi Karakuş ile yedek sıradan Kerem Kahramantekin'in istifa dilekçeleri okundu. İstifalar mecliste kabul edildi.

CHP Belediye Başkanı Grup Sözcüsü Necdet Biçer'in gündem dışı konuşmasının ardından Belediye Başkanı Zeki Gül de bir değerlendirme ve teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra gündeme geçildi.

Toplantıda ilk olarak çeşitli dallarda dereceye giren başarılı sporculara ödül verilmesi konusunda Belediye Başkanı Zeki Gül'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca mahalli idarelere hizmet alımı için belediye bünyesinde limited şirket kurulması oy birliği ile kabul edildi. Toplantının devamında ise bazı gayrimenkul satış, trampa, takas maddeleri ile imar ve plan değişiklikleri hakkındaki gündem maddeleri değerlendirildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim