Belediye ve belediye başkanlığı konusundaki görüşlerinin diğer partilerden farklı olduğunu kaydeden Kurt, “Diğer partiler seçildikleri ili, ilçeyi, beldeyi yönetmek için seçildiklerini zannederler. Zanla beraber tevazu gider böbürlenme başlar, hizmet gider patronluk başlar.

Belediye başkanlığı, görevleri ve sınırları ve süresi kanunlarla belirlenmiş, halka hizmet görevidir; halkı yönetmek gibi bir görev değildir. Belediye başkanlığı halka hizmet görevidir, yani ‘Garson Belediye Anlayışı’dır. Mevcut yönetim; merkezi yönetimin iktidar gücü ile kendilerini sadece belediyeyi değil, Çorum’u da yöneteceklerini zannettiler. Kararlarda ve icraatlarda halkı ve halkın düşüncesini dikkate almadıklarını görüyoruz. Halk vardır ve dikkate alınması gerekir” dedi.

“Patron halktır, belediye başkanı ise halka hizmet için vardır” diyen Kurt, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bir diğer prensip ise; belediye başkanlığı görevi halkın verdiği bir emanettir. Halka hizmet için halk tarafından verilmiş bir emanettir. Bu da ana prensiplerden biridir. Aksi takdirde halka tepeden bakmaya başlarsınız, halkla irtibatınız kesilir, halkın değil partinin belediyesi olursunuz. Bu anlayış partizanlığı getirir, halkın belediyesi değil parti belediyesi olursunuz. Belediye başkanlığının size halk tarafında verilmiş bir emanet olduğu unutulur, böylece hesap verme, şeffaf yönetim ve adalet gibi önemli prensipler tamamen ortadan kalkar, belediye parti belediyesi haline dönüşür ki, Çorum’umuz da bugün yaşanan budur. Halk belediye başkanını seçmek için sandığa gideceği yerde öyle bir seçim ortamı oluşturuluyor ki zannedersin belediyeyi AKP genel başkanı yönetecek, sonrası belli %50 ile seçilmiş belediye başkanı bir gecede alınıyor. Tamam, aldınız da bu başkanın suçu ne suçu varsa neden yargılamıyorsunuz? Reis dedi alındı. Bu seçim öyle olmayacak halkımız her şeyin bilincinde, bu seçim diğer seçimler gibi olmayacak çünkü milli görüş belediyesi Çorum’a hâkim olacak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim