Kenan Şahin’in Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi’ni açıklamasının ardından dün Çorum Belediyesi Basın Bürosu’ndan yazılı bir açıklama yapıldı. “Çorum Belediye Başkanlığından Kamuoyuna duyuru” başlığı ile yapılan açıklamada Şahin’in açıkladığı projenin Belediye’nin mevcut ve devam eden projesi olduğu savunuldu.

Yaklaşık 4 yıl önce Yalova Üniversitesi’ni hazırlattırıldığı dile getirilen ancak bugüne kadar hiçbir şekilde gündeme gelmeyen Belediye’nin Saat Kulesi projesi ile ilgili yapılan yazılı açıklamayı ve görsellerini sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği aynen yayınlıyoruz. Açıklama şu şekilde: “MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin'in "Hayatımın Projesi" dediği ve kamuoyuna duyurduğu Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi, Çorum Belediyesi'nde 2015 yılında hazırlanan ve çalışmalarına başlanılan, hali hazırda da çalışmaları devam eden projedir. MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin'in açıkladığı Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi, 24.04.2015 tarihinde Çorum Belediyesi ve Yalova Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan bir projedir. Çorum’un kent içi trafik problemlerinin çözümlenmesi amacıyla “Kent İçi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Projelerinin Hazırlanması” adı altında proje çalışması 4 yıl önce başlatılmıştır. Bu çalışma kapsamında 56 adet kavşakta sayım yapılarak kavşak geometrileri düzenlenmiş, 65 km'lik ulaşım koridorunun trafik sirkülâsyonu ve uygulamaya yönelik geometrik düzenleme projeleri hazırlanmıştır. Şehir genelinde yayalaştırılacak bütün alanlar incelendi.

Şehrin imar planlarının incelenmesi ve yerinde yapılan gözlemler sonucunda büyüme istikameti araştırıldı. Yapılan çalışmalar sonucu birden fazla alternatif trafik sirkülasyonu çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Çorum Saat Kulesi çevresinin kent meydanı haline getirilmesi için battı çıktı (farklı seviyeli) kavşak uygulaması da projelendirilmiştir. Hazırlanan proje 02.11.2015 tarihinde kabul edilmiştir. Bahse konu olan haberde belirtilen Saat Kulesi altından Farabi Caddesi’ne bağlantı yolu ve Saat Kulesi çevresi kent meydanı haline getirilmesi, yukarıda belirtildiği gibi 2015 yılında Çorum Belediyesi ile Yalova Üniversitesi’nin birlikte yürütmüş olduğu proje kapsamında yapılmıştır. MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin'in "Hayatımın Projesi" dediği Saat Kulesi'nin yayalaştırma projesi görselleri de belediyemiz tarafından hazırlanan projeye aittir. Projeye ait detaylar ve görseller Belediyemizden izin alınmadan kullanılmıştır. Adaylarımıza, seçim sürecinde başarılar diliyoruz. Ancak şehrimiz için son derece önemli olan bu projelerin hazırlanmasında Çorum Belediyesi'nde görev yapan personellerimizin ve yönetimin emeğini zayi etmemek adına, adaylarımızın daha duyarlı davranmaları gerektiğine inanıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim