Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ve duygu dolu anların yaşandığı program sonunda Bekiroğlu, KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu ile bir süre görüştü. Bekiroğlu ve beraberindeki heyet, yurdun bulunduğu durum ve yapılan yatırımları değerlendirdi.

"YURTLARIN KONFORU EV SICAKLIĞINI ARATMIYOR"
KYK yurtlarında kalan öğrencilerin yaşama alanlarının daha elverişli hale gelmesi için hükümetin otel konforunda barınma, yemek, dinlenme ve ders çalışma gibi imkanları gençlerimize sunduğunu belirten Bekiroğlu, öğrencilerin ev sıcaklığını aratmayan mekanlarda barınması için gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.
Ak Parti hükümetleri döneminde Çorum’daki KYK yurtlarına 3246 kişilik yurt ilavesi yapıldığını hatırlatan Bekiroğlu, toplam 4246 kişilik öğrenci kapasitesine ulaşıldığını kaydetti. Bekiroğlu, “Öğrencilerin mecbur kalmadıkça tercih etmedikleri KYK yurtları, son 10 yılda kaydedilen gelişmelerle öğrencilerine adeta “5 yıldızlı otel” konforu yaşatmakta” dedi.
KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu ise Çorum'daki üniversite öğrencisi ile ildeki KYK yurt kapasitesi orantısı açısından değerlendirme yapıldığında Çorum'un Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde olduğunu vurguladı.


(Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim