Kahvaltıya Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’ın eşi Emine Anaç, MÜSİAD Başkanı M. Ahmed Köksal’ın eşi Hümeyra Köksal, AK Parti eski Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın eşi Ebru Ceylan, şehit anneleri, kadın meclisi üyeleri ve Kan-Der üyeleri katıldı.
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu, kadınların toplumu ileriye taşıyan sosyal dinamiğin temel kaynağı olduğunu söyledi.
Kadınların yardım bekleyenler için şefkatli nesilleri şekillendirmek için usta bir el olduğunu dile getiren Bekiroğlu, bu nedenle kadınlara yönelik her hizmetin geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu belirtti.
AK Parti’nin bu anlamda kadın istihdamını artırıcı çalışmalar yaptığını ve özel sektöre teşvik sağladığını dile getiren Bekiroğlu, “Çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştıran yenilikler ortaya koymuş, okuyan ve çalışan bir çok kadının en büyük sorunlarından birisi olan başörtüsünü problemine son vermiştir. Kadına şiddete karşı önemli bir cezai düzenlemeler yapmıştır. En son Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından “Kadına şiddete karşı biz de varız” kampanyası başlatılmıştır” dedi.

KADININ YOK SAYILDIĞI BİR TOPLULUĞU MEDENİYET ÖLÇÜLERİ ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL
Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara ise, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmenin mümkün olmadığını söyledi.
Kadın toplum içindeyse o toplumun medeni, ileri, mutlu, umutlu ve aynı zamanda üretken olduğunu dile getiren Kara, “Bu çerçevede düşünüldüğü taktirde kadın haklarını insan haklarından ayrı değerlendirilmesi düşünülemez. Kadının yok sayıldığı kadının çıkarıldığı bir toplum, toplum vasfını taşımayan basit bir kalabalıktan ibarettir. Öyleyse kadınlarımızın değerlerini bilmeli ve onlara gereken önemi vermeliyiz” dedi.
Kadının annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalede bir varlık olduğunu dile getiren Kara, “Toplumun en önemli yapı taşı aile, alinen de en önemli unsuru anne, yani kadındır. Konuya bu boyutuyla baktığımızda kadınlarımızın psikolojisi, eğitimi ve dünyaya bakış açısı daha çok önem kazanmaktadır. Çocuklarımızın kişiliklerinin oluşmasında eğitiminde ailenin, özellikle de annelerin yeri çok önemlidir. Bu sebeple kadınlarımızın gelişimlerinin önündeki engeller kaldırılmalı, ailesine, yaşadığı çevreye ve ülkemize faydalı bir birey olmasının önü açılmalıdır. İslam dini de kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama değer kılmıştır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kahvaltıya kadınlara çeşitli hediyeler verildi.
Editör: TE Bilisim