AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın 111’incisi AK Parti Genel Merkezi’nde yapıldı.
Toplantıya Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ve 81 ilin kademe başkanları, belediye başkanları ve il genel meclis başkanları katıldı.
İl başkanları toplantısı ardından yapılan 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti'nin 15'inci yıldönümü bu yıl 15 Temmuz darbe girişimi ve şehitler sebebiyle bu yıl kutlama olarak değil, sade ve mütevazi bir törenle kutlandı.
111. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nı değerlendiren AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AK Parti ile birlikte Türkiye'de siyasetin itibar kazandığını söyledi.
Bekiroğlu, İl Başkanları toplantısı ardından gerçekleştirilen AK Parti'nin 15'inci yıldönümünün bu yıl ülkemizde haince planlanan 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından verilen şehitler münasebetiyle kutlama şeklinde değil, sade ve mütevazi bir törenle kutlandığını bildirdi.
"Millete karşı gerçekleştirilen bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETÖ'nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullanan AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, "Milleti esas alan partimiz kurulduğu günden bu yana her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. AK Parti, hiçbir zaman sorun odaklı olmamıştır. AK Parti Türkiye'nin ufkunu açan parti olmuştur. Toplumun bütünleşmesine önem veren icraatlarıyla, geçmişini inkâr etmeden geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir." dedi.
Yapılan saldırılar ve ihanetlerin, azim ve kararlılıklarını artıracağını kaydeden Bekiroğlu, “FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.
Bekiroğlu şöyle devam etti:
“Millete karşı yapılan 15 Temmuz darbe kalkışması milletimizin azim ve kararlılığıyla bertaraf edilmiştir. Biz öyle şanlı bir tarihe sahibiz ki Çanakkale’de, Yemen’de vb. cephelerde destan yazan ne yağan kurşuna aldıran ne atılan top mermilerine aldıran bir milletimiz. İşte necip Türk milleti aynı kahramanlığı 15 Temmuz gecesi yine göstermiştir. Bizim bu azimli ve kararlı milletimizi, ne uçaktan atılan bombalar ne de tankların ve tüfeklerin sıktığı kurşunlar hiçbir şey durduramadı ve durduramaz. Çünkü biz yola çıkarken kefenimizi giyip çıkmış bir milletiz. Biz şehadet şerbetine nail olmak için yaradanına koşan bir milletiz.
İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez.
Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hâin girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti.
15 yıllık bu meşakkatli, bir o kadar da başarılarla dolu dönemin sonunda geleceğe daha büyük hedefler, daha büyük bir güvenle yürüyoruz. AK Partinin 15. yılını kutluyorum inşallah yüce necip Türk milletiyle birlikte barış, huzur refah içinde nice yıllar diliyorum.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim