İskilip Kaymakamlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 437 eserin yarıştığı ikinci Bedri Rahmi Eyüboğlu Hikâye Yarışması’nın ödül töreni düzenlenen törenle verildi.
Programın ilk kısmı, Çatalkara Kültür ve Sanat Evi’nde Ressam Keziban Yıldırım’ın “Umut Adına Masallar” adlı sergisi ile başladı. Programa Kaymakam Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, Garnizon Komutanı Çetin Öçal, İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Prof.Dr. Recep Kaymakcan, protokol mensupları, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Programın ödül töreninden oluşan ikinci kısmı İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Kaymakam Şuayib Gürsoy, hikaye yarışmasına İran, Azerbaycan ve çok sayıda Avrupa ülkesinden katılım olduğunu, yarışmanın geleneksel hale geldiğini ve her yıl katılan eserlerin yer aldığı bir kitap hazırlandığını ifade ederek “ Etkinliklerimizde isim kullanma hakkını verdiği için başta Hughette Eyüboğlu olmak üzere jüri üyelerine, yarışmayı eserleri ile zenginleştiren yazarlara ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Caner Menemencioğlu’nun hazırladığı Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun İskilip anılarını konu alan kısa film gösteriminin ardından yarışmada dereceye girenlerin ödül ve belgeleri verildi.
Heyet, program sonrası yeni İskilip Otogar’ını ve yapımı devam eden Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu inşaatını gezdi
Ressam Keziban Yıldırım’ın Çatalkara Kültür ve Sanat Evi’ndeki Sergisi bir hafta süreyle açık kalacak.


Hikaye yarışmasının ilk bölümünde Ressam Keziban Yıldırım’ın “Umut Adına Masallar” adlı sergisinin açılışı yapıldı.

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim