Dini bayramların insanların kardeşçe kucaklaştığı, yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve dostluk duygularının en yoğun şekilde yaşandığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği müstesna günler olduğunu belirten Akar, bayramlarda dargınlıklar ve kırgınlıkların unutulduğunu, bireysel sevinçlerin ortak mutluluğa dönüştüğünü kaydetti.

Bayramların, kardeşlik bilincini yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesi olduğunu ve aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliği olduğunu ifade eden Akar, bu özel günlerin daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsat olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin büyük bir dinamizm yakaladığına işaret eden Akar, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam ettiğini ve devam edeceğini vurguladı.

Akar, demokrasisini olgunlaştıran, ekonomisini güçlendiren Türkiye'nin geleceğe güvenle baktığını ifade etti.

Yaşanılan olumlu değişimin etkilerini yaşamın her alanında gördüklerini dile getiren Akar, “Türkiye'nin yarınlarının aydınlık olduğuna yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Çorumlu hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim