Okul bahçesinde önceki gün düzenlenen kermese İl Garnizon Komutanı Personel Albay Çetin Öcal, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi ile gaziler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti devam etti. Okul Müdürü Ceylan Şahin, törende yaptığı konuşmada “Türkiye’nin güvenliği için mücadelesini sürdüren kahraman Mehmetçik’e destek olmak için “Mehmetçik’e Vefa Kermesi” düzenledik. Yabancı uyruklu velilerimiz biz de Mehmetçiğin yanındayız diyerek yöresel yemekleriyle kermesimize katıldılar” diye konuştu.

Eğitimin sadece akademik bilgi vermek olmadığını aynı zamanda öğrencilere değerleri öğreterek gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kır ise “Bu temel değerlerimizin başında vatan, millet sevgisi vardır. Vatan, uğruna can verilen topraktır. Bizim de bu toprakları ilelebet korumaya azmimiz vardır. Bu anlamlı kermesi düzenleyen okulumuz idarecilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Halk oyunları gösterisi ve 4/A sınıfı öğrencisi Nilay Kardelen Biçer’in okuduğu “Bir Kahraman Bekliyoruz” şiirinin ardından dua edilerek kermes açılışı yapıldı. Yabancı uyruklu öğrencilerin velilerinin yöresel yemeklerle katıldıkları kermese vatandaşlar da büyük ilgi göstererek Mehmetçiğe destek olmak için birbirleriyle yarıştı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim