Etkinliğin açılış kurdelesi, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Çorum eski Valisi ve emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, Çorum eski Valisi Mustafa Toprak, Çorum eski Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, Ak Parti İl Başkanı Av.Yusuf Ahlatcı ve Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan tarafından kesildi.

Programa yine, Çorum eski Valisi, emekli Danıştay Üyesi Atıl Üzelgün, Türk Japon Vakfı Başkanı Prof.Dr. Cafer Tayyar Sadıklar, çeşitli ülkelerin büyükelçileri ve kültür ataşeleri, Çorumlu işadamları, akademisyenler, bürokratlar ve sanatçılar katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Bahçelievler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından tasarlanan Hitit kıyafetlerinin sergilendiği ‘Hititlerin Ayak İzleri ‘ konulu defile ve Hitit lirinin kullanıldığı ‘Hitit Ensemble’ grubunun Konseri sunuldu. Prof. Dr. Tayfun Yıldırım’ın ‘Hititlerde Müzik ve Dans’ konulu sunumu da izleyicilerden büyük alkış aldı.

Çorumlu sanatçıların eserlerinden oluşan ‘Hattuşa’dan Dünyaya Açılan Pencere Hititler‘ temalı serginin gezilmesinin ardından verilen Hitit Mutfağından lezzetler taşıyan kokteyl ile programın ilk gün etkinleri sona erdi. “Dünya Hitit Günü” paneller, atölye çalışmaları, uygulamalı arkeolojik kazı çalışmaları, el sanatları sergileri gibi farklı etkinliklerle 20 Nisan’a kadar sürecek.

Hitit liri, “Hitit Ensemble” Grubu ve “Hititlerin Ayak İzleri” defilesi…

Ece Gürsel

Vali Mustafa Çiftçi, Prof.Dr. Cafer Tayyar Sadıklar ve Prof.Dr. Tayfun Yıldırım’a teşekkür plaketi verirken…

Vali Mustafa Çiftçi, Prof.Dr. Hikmet Sami Türk, Prof.Dr. Cafer Tayyar Sadıklar, Alper Bilan ve Atıl Üzelgün, program öncesi sohbet ettiler.

Vali Çiftçi, sergiyi gezerken…

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, sergide konuklara hitap ederken…

Çorum, Diyarbakır, İzmir ve Malatya eski Valisi Mustafa Toprak’la anı fotoğrafı…

Vali Mustafa Çiftçi ve Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ile…

Hitit mutfağından örneklerin sunulduğu açık büfe…

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim