İmam Hatip Lisesi (İHL) bahçesinde gerçekleştirilen çocuk iftarına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye meclis üyesi İsmail Akgöz, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri ve çocuklar katıldı. İftar öncesi masaları ziyaret eden Başkan Külcü, çocuklarla yakından ilgilenerek çocuklarla sohbet etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayı içerisinde düzenledikleri mahalle iftarı, iftar çadırı gibi programların yanında kendileri için çok özel bir anlamı olan Çocuk İftarını üç yıldan beri düzenlediklerini söyledi.
İftara katılan çocuklara nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmeyen Başkan Külcü, yaz tatilinin kalemin, kâğıdın kenara konacağı bir dönem olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Dinlenin, eğlenin ama bunun yanında bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlığınızı da yapın. Tatil dönemi, kendinizde eksik gördüğünüz, tamamlanması gereken bilgileri de tamamlayacağınız bir fırsat” dedi.
Çocuklara, manevi değerlerin öğretilmesinin önemine de değinen Başkan Külcü, “Manevi değerlerimizi önce kendimiz yaşayarak öğretmek zorundayız. Müslüman olmanın hayatımıza kattığı güzellikleri çocuklarımızla paylaşmak, geleceğimiz olan evlatlarımıza bu hasletleri kazandırmak çok önemli. Bu sofralar da bu inancımızın, kültürümüzün öğrenilebileceği sofralar. Çocuklarımıza Ramazan ayının bir yardımlaşma ayı olduğunu, bir paylaşma ayı olduğu anlayışını kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu.
Gençlere Çorum Belediyesi Kültür Merkezlerinden istifade etmeleri için çağrıda bulunan Külcü, Çorum Belediyesi’nin 6 mahallede hizmete sunduğu gençlik ve kültür merkezlerinden binlerce gencin kültür merkezlerinde eğitim gördüğünü, kültür ve sanatsal faaliyetlere katıldığını kaydederek, “Eğitim, kültür-sanat, spor faaliyetlerinin yapılabileceği ve her türlü imkanla donattığımız kültür merkezlerimizden istifade edin. Oralara kayıt yaptırın. Sportif faaliyetlerimize kayıt yaptırın. Belediyespor bünyesinde, 11 branşta kurslarımız başlayacak. Yüzme, buz pateni, bowling gibi sportif faaliyetler var. Bu faaliyetlerimize katılmanız sizlerin daha verimli bir yaz tatili geçirmesi için güzel bir fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.
Çorum Belediyesi, çocuk iftarına katılan tüm çocuklara oyun seti hediye etti. Çorum Belediyesi tarafından hazırlatılan Güzel Ahlak Oyunu ve Takva Bahçesi adlı oyun setini çok beğenen çocuklar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim