Yerel anlamda gönül belediyeciliğine inandıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vizyonunun bu olduğunu kenar mahallelerden başlayarak 15 mahallenin bütün problemlerini çöze çöze merkeze geleceklerini ve 1994 ruhunu yeniden ihya edeceklerini dile getirdi. Katılımcı yönetişim anlayışının gereği olarak da bütün Çorumluları bu anlayışın içerisine dahil ederek el birliği ile şehri çok daha güzel noktalara getireceklerini anlatan Aşgın, “Çorum 2003 yılından beri hizmet belediyeciliğine çok alışık bir şehir. Hizmeti almış bir şehir. Bu hizmetler artarak devam edecek. Engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, esnafımız ve bütün hemşehrilerimiz için ulaşımdan alt yapıya, kültür sanattan spora kadar birçok alanda birçok hizmete imza atacağız" dedi.

Aşgın, 31 Mart yerel seçimlerinde Çorum’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, onun davasına, vizyonuna ve onun emaneti olan kendisine sahip çıktığını, Projeleri tüm adaylardan önce açıkladığını ve Çorumluların projeleri anlayarak değer ve kıymet verdiğini dile getirdi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, açıklamasında şunları ifade etti: "1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydim. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızdı. Yatığı konuşma da "Sessiz yığınların sesi olmaya geliyoruz" diye gür sesiyle söylediğinde afişlerini asan kardeşlerinden bir tanesiydim. Gıptayla baktığım, lider olarak gördüğüm bir insanla yan yana yol yürümek onur veriyor. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için gururluyuz. Çorumlu Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve adamlarını çok seviyor.

Tarihi bedesten, bilim üssü, Çorumminia, Amfi Tiyatro, Kongre ve Kültür Merkezi, Panoramik Müze, Güneş Enerji Santrali, Hıdırlık Külliyesi, Kent Müzesi, Kale Restorasyonu, Seyir Kulesi, Gençlik Kampları, Refakatçi Misafirhanesi, Hanımeli Çarşısı, Çocuk Köyü Projesi, Engelsiz Kafe gibi birçok projemizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Millet Bahçesi'nin içerisindeki kafeyi belediye sosyal tesisi yapacağız. Hemşehrilerimiz buradan "5 yıldızlı" bir otel konforunda hizmet alacak. Ücretleri çok cüzi olacak. Sosyal belediyeciliğin en zirve uygulamalarını tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde şehrimizde hayata geçireceğiz" diye konuştu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim