Çankaya Köşkü’nde Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nun makamında gerçekleşen kabulde, kurumun çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgi verildi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, yazılı basın sektörü başta olmak üzere medyanın sorunları ve taleplerinin yakından takip edildiğini belirterek, taleplerin yerine getirilmesi noktasında gayret göstereceğini ifade etti.

Kabulün ardından Genel Müdür Yakup Karaca yaptığı değerlendirmede, Kurum olarak yürütülen çalışmalar ile yazılı basın sektörüne yönelik faaliyetleri ayrıntılı olarak değerlendirme fırsatı bulduklarını vurgulayarak, “Yürüttüğümüz birçok çalışma ve projenin, söz konusu talepleri karşılamaya dönük olduğunu, sahayı doğru okuyarak çözüm önerileri sunduğumuzu bir kez daha dile getirmiş olduk. Elbette sektörün gelişimi ve büyümesi adına daha fazla nelerin yapılabileceği, dijital dönüşüm sürecinin sağlıklı yürütülerek tamamlanması konuları üzerinde titizlikle duruldu. Resmi ilan ve reklam veren kurumlarımızın uygulamalarından kaynaklanan kayıpların giderilmesine ilişkin önerilerimizi sunduk. Sayın Başbakan Yardımcımız zaten süreci yakından takip ediyordu, gündemimizdeki konuları yeniden istişare etmiş olduk. Devletimiz, Kurumumuz ve yazılı basın sektörü başta olmak üzere medyamız adına hayırlı bir görüşme olduğunu düşünüyorum. İnşallah sonuçları da hayırlı olur ve tüm kesimleri memnun eder.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun kabulünde Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem ve Genel Müdür Yakup Karaca’ya, Yönetim Kurulu Üyeleri Başbakan Başmüşaviri Adnan İnanç, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Ahmet Özdemir, Prof. Dr. Ergün Yolcu ile Genel Müdür Yardımcıları Cem Elçin ve Dr. Mustafa Canbey eşlik etti. (BİK)

Editör: TE Bilisim