MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Gürbüz Sever, İl Sekreteri Ömer Kaşık, İl Yönetim Kurulu üyeleri Şerif Aktaş, Arslan Kaynak, Celal İrtik ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Küyükoğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret eden MHP İl Başkanı Aras, Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz Taner Şimşek’e ile görüşerek, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.

Gazetecilerin çalışma şartları ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Aras, “1961 yılından beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü basınımızın çalışanları için özel ve anlamlı bir gündür. 56 yıl önce yapılan yasal düzenleme ile gazete çalışanları bir takım sosyal haklara kavuşmuşlardır. Ancak bugün görmekteyiz ki basın çalışanlarımız zor ve kısıtlı şartlarda görev yapmaktadırlar.

Basının tarafsız olması, hür ve müstakil çalışabilmesi, toplumu objektif şekilde bilgilendirmesi sonucunda bireyler toplumla ve dünyayla bütünleşmekte, meseleleri kavramakta ve toplumsal yaşama da etkin bir biçimde katılmaktadır. Demokrasi kavramının yaşamın için de basına önemli görevler düşmektedir. Basının bağımsız ve tarafsız olmadığı yerlerde demokrasiden ve hürriyetten bahsedilemez” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim