Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast ihbarının ardından zırhlı araç tahsis edilmesinin normal olduğunu belirten Milletvekili Salim Uslu, “Türkiye’de olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Referandum tartışmaları, bölgemizde uluslararası bir operasyonun sürdürülmesi ister istemez terör örgütleri sağcı ya da solcu olduğuna, dinli ya da dinsiz olduğuna bakılmaksızın taşeron olarak kullanılıyor. Böyle olunca bütün vatandaşların teyakkuzda olması gerekiyor. Yapılan ihbarlar kimi asılsızdır kimi doğrudur bilinmez ama sonuç itibari ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının ana muhalefet liderini uyarması ve bu konuda bazı tedbirler önermesi çok doğaldır. 1977 tarihinde rahmetli Demirel yine rahmetli Ecevit'i güvenliğiyle ilgili uyarmış ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamıştı. Devlet olarak Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısının artırılması ve zırhlı araç vermek sureti ile tedbirleri bir miktar daha geliştirmiş oluyoruz” dedi.

Meclis’te güvenlikle ilgili gerekli tedbirlerin alındığını belirten Uslu, “Rastgele araçlar TBMM’ye giremez. Çünkü araçlarda plaka tanıma sistemi var. Eğer plaka tanınmıyor ise araç güvenlik kontrolü detaylı yapılarak yetkili makamın teyidi ile alınabilmektedir. Bütün giriş kapılarına yeni mantarlar yerleştirilerek, anti terör amaçlı rot blokerler yenilendi, seyyar siperlikler ve güvenlik kulübeleri balistik nitelik kazandırıldı. Kamera sistemleri sil baştan gözden geçirildi ve geçirilmeye devam ediyor. Anti-dron uygulaması için araştırma yapılıyor. Sinyal kesiciler kullanılacak. Gerekli kararlar alınıyor.

Yani güvenlik konusunda birçok tedbir alınıyor. Milletvekillerimizin de alınan kararlara ve kurallara uymaları halinde bir sorun yaşanmayacağı kanaatindeyim. Bir Milletvekili derse ki ben bu kararları, kuralları tanımıyorum o zaman elbette ister istemez bir risk oluşuyor. Halka açık bir kurum olan TBMM’nin bir kışla gibi yönetilmemesi gerektiğini biliyoruz ama terörün ayyuka çıktığı bir zamanda insan hayatını tehdit ettiği bir dönemde, ister istemez alınan kurallar ve kararlar elbette güvenlik birimleri ile ilgililer tarafından bizzat alınmaktadır. Bu kurallara ve kararlara uyduğumuz takdirde hiçbir sorun mecliste ve hiçbir yerde yaşanmaz” diye konuştu.

Milletvekili Salim Uslu, 3 ay uzatılan OHAL’in de devletin elini güçlendiren bir uygulama olduğunu ve vatandaşın OHAL’i hissetmediğini savundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim