Başbakan Yıldırım’ın mektupları Çorum’da da Kurban Bayramı ziyaretlerinde bulunan AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, eski milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç tarafından şehit ailelerine iletildi.
Buna göre Şırnak’ta teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı’nın Sungurlu’da yaşayan ailesine Başbakan Binali Yıldırım tarafından kaleme alınan mektup Milletvekili Kurt tarafından iletildi.
Şehit ailesinin bayramını kutlayan Kurt, mektubu şehidin eşi Tuba Saygı’ya iletti. Ziyaretlerde, Sungurlu Kaymakamı Mitat Göze, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Öztemiz, Sungurlu İl Genel Meclis Üyesi Ünal Cevizci, Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Sungurlu AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Özata’da hazır bulundu.
Öte yandan şehit Bekir Eren Deniz, Nurullah Yeşildağ ve Habip Gökçe’nin ailelerine de Başbakan’ın mektubu İl Başkanı Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Anaç ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Yıldırım tarafından takdim edildi.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da şehidimiz Fevziye Kayış'ın eşi Osman Kayış ile şehidimiz Gökhan Çakıcı'nın babası Ergin Çakıcı'ya mektubu iletirken,
Milletvekili Uslu da Sungurlulu şehit Mustafa Karaman’ın ailesini ziyaret ederek hem başsağlığı diledi hem de Başbakan Yıldırım’ın mektubunu iletti.
Başbakan Yıldırım'ın yazdığı mektupta “Aziz şehidimizin kıymetli emaneti değerli kardeşim, bölücü terör örgütüne karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen ve Rabbimizin 'Onlar ölü değildirler fakat siz bilemezsiniz' (Bakara süresi 154. ayet) müjdesine mazhar olan şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz, size daima sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın” görüşüne yer verildi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim