Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, eğitimin uzun soluklu bir çalışma olduğunu ve gençleri geleceğe hazır şekilde eğitmek gerektiğini ifade etti. Gençlerin gelecekte şuan bilinmeyen mesleklere yönelebileceğini ve bu açıdan gençlerin kendilerini geliştirebilen insanlar olarak yetiştirilmesi gerektiğini anlatan Büyük, gençlerin de zamanlarını boşa harcamak yerine gelecek için hazırlanmaları gerektiğini anlattı.

“Her Okulun Bir Projesi Var” faaliyetleri kapsamında 237 okulun 481 proje hazırladığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Büyük, bu projelerde 2212 öğretmen ve 37 bin 803 öğrencinin katıldığını yapılacak çalışmalarda para sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise siyasi kimliklerini seçimin ardından bir kenara bıraktıklarını ve Çorum’un tüm fertleri ile ilgilenmeye başladıklarını dile getirdi.

Eğitime ayrılan bütçenin maliyenin ardından ikinci sırada yer aldığını söyleyen Ceylan, şu ana kadar 1293 derslik yapıldığını ve tam gün eğitim için hazırlıkların yapıldığını vurguladı. 2019 yılında Çorum’da tam gün eğitime başlanmış olacağını belirten Ahmet Sami Ceylan, öncelikle dersliklerdeki öğrenci sayısını ideal sayıya indirmek gerektiğini söyledi.

OKULLARA 100 MİLYONLUK YATIRIM

Çorum’daki dersliklerin artırılması için 100 milyon liralık yatırım yapılacağını anlatan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 4-5 ay içinde tüm okulların ihalesinin yapılacağını söyledi.

Konuşmasında çocukların ufkunun açılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Ceylan, “Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetler seviyesine erişebilmemiz için milliyetçi ve devletçi gençler yetiştirmemiz gerekir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okullara ödülleri verildi. Törende Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 19 Mayıs İlkokulu, Şehit onur Bakbak İlkokulu, İskilip anaokulu, 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi, Çorum belediyesi Prof.Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ulukavak Anaokulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Çorum Yumurta İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, İsmail Kakaç İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Mimarsinan anaokulu, Osmancık nene Hatun Uygulama Merkezi, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi yöneticilerine ödülleri verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim