Okul Müdürü Kadir Şimşek, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nı değerlendirdiği açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“2017-2018 öğretim yılı içinde 56 adet faaliyeti, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün talimatı gereği olmak üzere, toplam 88 faaliyet gerçekleştirdik. Sosyal, kültürel, sportif ve akademik alanların tamamında faaliyetlerde bulunduk. Hutbe okuma, ezan okuma, hafızlık, Arapça Şiir Okuma, Arapça Şarkı Söyleme, Arapça Hikaye Canlandırma yarışmalarında Çorum il dereceleri elde ettik. Sportif faaliyetlerde Alaca Üçüncülükleri, Satranç yarışmalarında Çorum ikincilikleri elde edildi. Bu yıl da, 1 adet Çorum Birinciliği, 2 adet Çorum İkinciliği, 5 Adet Çorum Üçüncülüğü, 1 adet Alaca İkinciliği, 3 Adet Alaca Üçüncülüğü olmak üzere toplamda 12 adet kupa ve madalya kazandık. Okulumuza başarı getiren her öğrencimizi çeyrek altın ve gram altın gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirdik. Bu başarılarda emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Bu yıl öğrencilerimize ve velilerimize yönelik 5 konferans, 10 eğitici seminer düzenledik. Sene başı Eylül ayı ve sene sonu Mayıs ayında 2 defa Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla Çanakkale ve Bursa gezileri düzenledik. Ayrıca pansiyonda kalan öğrencilerimize de Çanakkale ve Bursa gezisi düzenledik.

Sosyal olaylara karşı duyarlılık göstermek adına, İslam dininin en kutsal mekânlarından biri olan Mescid-I Aksa ve Kudüs konusunda tüm okul olarak duyarlılık gösterdik. İsrail ve Amerika’nın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi üzerine, tüm okulca protesto yürüyüşü düzenledik.

Okulumuzda temizlik konusunda yaptığımız hijyenik çalışmalar nedeniyle, Beyaz Bayrak almaya hak kazandık. Bu yıl Tübitak Bilim Fuarı’nın 2.ncisini düzenledik. 20 adet projemiz Tübitak tarafından kabul gördü ve İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Müftümüz ve diğer daire amirlerimizin katılımı ile 02.05.2017 tarihinde açılışını gerçekleştirdik.

15 Temmuz Darbe ve İhanet Girişimi ile ilgili çalışmalara bu yıl da devam ettik. Alacalı 15 Temmuz Şehitleri Mehmet Kocakaya’nın Ankara’daki kabrinin ziyaret edilmesi, Alacalı 15 Temmuz Şehidi Mustafa Solak’ın ailesinin Ankara’da ziyaret edilmesi, Alacalı 15 Temmuz Şehidi Mustafa Solak’ın ailesinin Alaca ve Çorum’da ağırlanması, 15 Temmuz Resim ve Karikatür Sergisi düzenlenmesi, 15 Temmuz Şehit aileleri ve gazileriyle birlikte İstanbul Silivri’de görülen Fetö davasının takip edilerek, şehit yakınlarına ve gazilere destek olma gibi faaliyetleri gerçekleştirdik.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim