İlki 22-23 Ekim 2015 tarihinde Muğla’da düzenlenen “I. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu”nun temasını Kentleşme ve Kurumsallaşma: Değişim ve Dönüşüm oluşturmuştu. Hitit Üniversitesi’nde düzenlenen “II. Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu”nun temasını ise Yollar ve Köprüler oluşturdu.

Sempozyuma AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu, Türk Tarih kurumu Başkanı Prof.Dr. Refik Turan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasında yol ve tünelin medeniyetle eş anlamlı olduğunu anlatan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, henüz 10 yıllık bir üniversite olmasına rağmen Hitit Üniversitesi’nin başarı basamaklarını hızla tırmanmaya devam ettiğini anlattı.

Artık her ilde bir üniversite bulunduğunu kaydeden Alkan, üniversitelerin artık şekil değiştirdiğini ve içinde bulunduğu toplumun ekonomik, kültürel yapısına katkı sağlayan kurumlar haline geldiğini vurguladı.

Dünyanın artık internet ve teknoloji ile birlikte küresel bir köy haline geldiğini anlatan Prof.Dr. Reha Metin Alkan, teknoloji yarışının en önemli bireyleri arasında olmak istediklerini belirtti.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Refik Turan ve AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un konuşmaları ile devam eden sempozyum Prof.Dr. İrfan Albayrak, Prof.Dr. Salih Çeçen, Prof.Dr. Ahmet Ünal, Prof.Dr. Andreas Schachner, Prof.Dr. Turhan Kaçar ve Prof.Dr. Vasıf Şahoğlu yönetimindeki oturumlar ile devam etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim