Bir yerel gazetede, kentin en önemli sektörlerinin  başında gelen  ve  tabir yerinde ise,  imalat ve sanayileşme  süreçlerinin  en önemli yapı taşlarından biri durumunda  bulunan  tuğla  ve kiremit  malzemesi için; gerçeklerden uzak, yaşadığı  şehrin  imalat  sanayisi değerlerini  ve gerçeklerini  bilmeyen ve  yapı malzemeleri hususunda ne kadar bilgi sahibi olduğu şüpheli olan Çorum Mucitler Derneği Başkanı sıfatı ile bir yazı kaleme alındığını belirten Başaranhıncal, şunları söyledi:
“İlimizde 100 yıllık bir  geçmişi olan  ve  binlerce çalışana  istihdam sağlayan bu sektör,  oluşturduğu  ortaklık yapıları ile  kentimizde  hem bu sektörde hem de  başta makine sektörü olmak üzere  farklı sektörlerde  imalat sanayisinin gelişmesine  en önemli etki ve katkıyı   sağlamıştır. İlimizdeki tuğla kiremit sektörü, ülkemizin  tuğla ihtiyacının %10’u  ve kiremit ihtiyacının da  %30’unu  karşılamaktadır. Bu istihdam ve üretim kapasitesinin  yanında, diğer  sanayi kollarına ve meslek gruplarına da  iş olanağı sağlamaktadır. Sektörde çalışanlarla birlikte direk ve dolaylı olarak etkileşim içinde olduğu  diğer  meslek kolları da  dikkate alındığında on binlerce kişi geçim sağlamakta ve ekmek yemektedir. 
Yaşadığı şehrin imalat sanayi değerlerine  uzak olduğu anlaşılan ve yazısında konu olan  ürünlerle ilgili  teknik bilgi ve yasal zorunluluklardan bihaber olduğu  anlaşılan ve   kamuoyunu yanlış ve eksik bilgilendiren bu zatın, gerçekleri öğrenmesi için bazı  hatırlatmalarda bulunmak ihtiyacı doğmuştur.   
Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, TSE Standartları, AB direktifleri yapı malzemelerinin üretimi ve kullanımı hususunda kuralları net bir şekilde ortaya koymuştur. Tuğla, ses yalıtkanlığı ve nem  izolasyonu, ısıl iletkenlik değerleri, deprem yüklerine karşı mukavemeti ile ana parametreler de en iyi performansı sağlayan TSE ve CE belgeli bir üründür. Çorum Mucitler Derneği Başkanı sıfatı ile yazı yazan bu kişinin teknik olarak bu bilgilere vakıf olmadığı anlaşılmakta, insan sağlığı ve güvenliği açısından kendini ispatlamış tuğla için sadece  boşluk dolduran bir ürün olarak  bahsetmesini de cehaletin vuku bulması olarak görüyoruz. 
Köpük beton ürünü ve tüm yapı malzemelerinin merdiven altı veya belgesiz ve onaysız olarak üretilemeyeceğini ve teknik şartları sağlamayan ürünlerin kullanımının yapı güvenliği ve insan sağlığını tehdit edebileceğini bilmeyen bu kişinin bir sıfat altında kaleme aldığı yazının gerçeklerden uzak olduğu bilinmelidir.
Çorum ilimizin bugün ekonomik konumunu oluşturan sektöre yönelik olumsuz beyanlarda bulunurken Çorum’un ekmeğini yiyor olmasının helalini ve haramını vicdanına bırakıyor, piyasayı açıklamaları ile yanlış yönlendiren ve bilgilendiren dernek başkanı hakkında yasal yollara da başvurulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim