Çorum Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen “CMK Uygulamaları” isimli eğitim seminerine TBB Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, Baro Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda meslek mensubu ve stajyer avukatlar katıldı. Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Turgay Demirci’nin yönetiminde düzenlenen “CMK Uygulamaları” isimli eğitim Prof. Dr. Feridun Yenisey ile Av. Dr. Salim Oktar tarafından verildi.

Meslek içi eğitim seminerine meslektaşlarının gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek seminerin açılışında konuşan Baro Başkanı Av. Yaşar, mesleklerini ne kadar iyi öğrenirlerse müvekkillerini de o kadar iyi savunabileceklerini vurguladı. Türkiye Barolar Birliği’nin en önemli görevlerinden birinin de meslektaşları için meslek içi eğitimler düzenlemek olduğunu hatırlatan Yaşar, bu konuda Çorum Barosu olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, avukatlık mesleğinde her geçen gün yenilikler ve değişiklikler yaşandığını, bu değişimlere ayak uydurmak için bu eğitimleri önemsediklerini kaydetti.

Yaşar, “Hizmet içi eğitimler mesleğimizin olmazsa olmazlarındandır. Hangi yaşta, kaç yıllık avukat olursak olalım, bizim kendimizi sürekli geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle kanunların ve mevzuatın sürekli değiştiği ülkemizde bu konu bizim için önem arzediyor. Bu nedenle eğitimlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Çorum’a 4. kez geldiğini belirten Av. Demirci, Van’da geçtiğimiz haftalarda küçük çocuklar ile güvenlik güçleri arasında yaşanan kötü muameleyi kabul etmedikleri için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Çorum’da çok sayıda genç stayjer bulunduğunu memnuniyetle öğrendiğini de anlatan Demirci, “Gençlerin birikimlerini pozitif şekilde değerlendirebilirsek hukuk devleti adına gelecekten umutlu olabiliriz” diye konuştu.

Çorum Barosu’nun organize ettiği “CMK Uygulamaları” isimli hizmet içi eğitim Prof. Dr. Yenisey ile Av. Dr. Oktar’ın sunumları, soru ve cevap bölümü ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim