Konuşmasına 657 nolu Devlet Memurları Kanunu’nun 7. Maddesi olan “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar” bölümünü hatırlatan Yıldız Bek, Sungurlu Özel İdare Müdürü’nün devlet memuru olduğunu unutarak paylaşımlar yaptığını ve insanları kin ve nefrete sürüklediğini dile getirdi. Bek, Erol Erkoç hakkında en kısa sürede adli ve idari soruşturma açılmasını istediklerini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay ise Sungurlu Özel İdare Müdürü’nün açıklamalarını medyadan öğrendiğini ifade ederek, Vali Mustafa Çiftçi’nin Sungurlu Kaymakamına talimat verdiğini idari soruşturma açılmasını istediğini ifade etti.

Ak Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan vekili Mehmet Bektaş da yaptığı açıklamada Sungurlu Özel İdare Müdürü’nün açıklamalarını kendilerinin de doğru bulmadıklarını ifade ederek şahıs hakkında Valilik ve Savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim