Bakan Ağbal asgari ücretliyi uyararak hesaplarına 1300 liranın altında para yatan kişilerin önce işverene daha sonra ise Vergi Dairesi'ne başvurmaları, bu nedenle asgari ücretlilerin bordrolarını mutlaka kontrol etmesi gerektiğini dile getirdi.

Döviz kurundaki artışla ilgili bilgi veren Ağbal küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalarının bulunduğunu anlattı. Ağbal, “ABD seçimlerin sürprizle sonuçlanması sonrasında Trump'ın ekonomi politikalarına yönelik endişeler küresel piyasaları karıştırdı. Dolar bütün para birimlerine karşı değer kazandı. Faizlerin yukarı geleceği beklentisiyle gelişmekte olan piyasalardan yatırımcılar para çekmeye başladı. Türk Lirası da benzer seyir içinde kendini buldu. Hükümet olarak konuya ihtiyatlı yaklaştık. İlgili kurumlar gereken tedbirleri aldı” dedi.

Asgari ücretle ilgili 26 Ekim’de bir düzenleme yaptıklarını hatırlatarak gelir vergisi tarifesindeki artış nedeniyle maaşın Bin 300 liranın altına düşme ihtimalini ortadan kaldırdıklarını söyleyen Bakan Ağbal, “Çalışan ücretlinin maaşının 1300 liranın altına düşmesi söz konusu değil. Her vatandaşa çağrıda bulunuyorum. Özel kesinti olmaksızın eline geçen ücrette 1300 liranın altında ücret varsa işverene veya vergi dairelerine müracaat etsinler” diye konuştu.

Maliye Bakanı Ağbal, vergi borcu yapılandırması hakkında da bilgi verdi. Bakan Ağbal şunları söyledi: “Bugün önemli bir gün. Yapılandırma kanunu için son gün. Vatandaşlara çağrıda bulunuyorum bütün vergi daireleri açık. Gece 24.00'e kadar vatandaşlar geldiği sürece ödemeleri alacağız. 7,5 milyar liralık bir tahsilatı yaptık. Sakın taksitleri kaçırmasınlar. İlk iki taksiti ödemeyen vatandaşlar kanunun getirdiği imkanlardan yararlanamıyor”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim