Türkiye’nin ilk ve tek eğitim odaklı görüntülü konuşma platformu olan SeeMeet, Bahçeşehir Koleji Çorum Kampüsü’ndeki programla kamuoyuna tanıtıldı.

Bahçeşehir Koleji Çorum Kampüsü içinde düzenlenen toplantıya Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, Samsun Kurumsal İletişim Müdürü Kübra Erkan, Bahçeşehir Koleji Çorum Lise Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu, İlköğretim Müdürü Yasin Haboğlu ve diğer idareciler katıldı.

Toplantıda Bahçeşehir Koleji’nin bazı çalışmaları hakkında bilgi veren Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar özellikle pandemi sürecinde dünya genelinde kullanılan bazı görüntülü konuşma programlarının güvenlik açıkları bulunduğunu, yerli ve milli imkanlarla geliştirdikleri SeeMeet’te ise böyle bir sorunun olmayacağını açıkladı.

Türkiye’nin ilk ve tek eğitim odaklı görüntülü konuşma platformu olan SeeMeet’in 10 yılı geçkin süredir Ankara ve İstanbul Teknokent’lerde 100’e yakın mühendis - yazılımcı ile birlikte çalışarak iki yıl önce hayata geçirdikleri Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu Metodbox ile entegre şekilde çalıştığını söyleyen Savaş Boyar, bu sayede pandemi sürecinde tüm eğitim kurumlarından daha önce uzaktan eğitime geçerek başarılı bir şekilde süreci yönettiklerini bildirdi.

Çorum Bahçeşehir Koleji’nin de SeeMeet ile birlikte uzaktan eğitimlerine devam ettiğini belirten Boyar, öğrencilere interaktif ve etkileşimli derslerle ilgili uzaktan eğitim imkânı veren yeni programla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“UZAKTAN EĞİTİMDE BAŞARIYI YAKALADIK”

Ülkemiz ve dünyamızın yeni tip koronavirüs (Covid19) salgını nedeniyle çok sıkıntılı günler geçirdiğini hatırlatarak pandemi süreci başladığında Bahçeşehir Koleji olarak 10 yıldan uzun süredir İstanbul ve Ankara’da teknoparklarda 100’e yakın mühendis ve yazılımcı ile çalışarak hayata geçirdikleri, iki yıldır kullandıkları Yapay Zekâ Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu Metodbox üzerinden yürüttükleri uzaktan eğitim modeli ile bu süreçte çok başarılı bir uygulama geçişi yaptıklarını belirten Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öğrencilerimiz kendi öğrenme hızlarına uygun şekilde ders materyallerinde konu anlatımı, videolar, animasyonlar ve simülasyonlar ile derslerini pekiştirdiler. Yeni dönemimizle birlikte Bahçeşehir Koleji’nin yatırımıyla eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformumuz SeeMeet’i hayata geçiriyoruz. Bu platform, Metodbox üzerindeki tüm eğitsel araçlara tam entegre edilecek şekilde geliştirildi. Amacımız, öğrenci ve öğretmenin canlı derslerde başka bir platforma veya uygulamaya ihtiyacı olmadan, odaklı bir şekilde eğitim ve öğretime devam edebilmesini sağlamaktır.

YERLİ VE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA PLATFORMU

Bu başarılı projenin bir ayağında güçlü ve deneyimli öğretmen kadromuz var. Diğer ayağında ise İstanbul ve Ankara'daki Teknoparklar'da çalışan yazılımcı ve mühendis kadromuz bulunuyor. Bu ekibimizle birlikte uzun bir süredir yürüttüğümüz bir çalışmanın neticesinde ilk yerli görüntülü konuşma uygulamamız olan SeeMeet programını, ülkemize kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz ve gururluyuz. Kolejimizde gerçekleştirdiğimiz anket neticesinde ismini belirlediğimiz SeeMeet uygulamasını, Nisan ayından beri online olarak kullanıyoruz. Çünkü “Türkiye bilim ve teknoloji üreten bir ülke olacak.” diyoruz. Bu uygulamalar ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi gelişmiş ülkelerde bile halen hayata geçirilememiştir. SeeMeet, İcra Kurulu Başkanımız Hüseyin Yücel'in marifetiyle geniş bir katılımla geçtiğimiz haftalarda yapılan lansman ile faaliyete resmen başlamıştır.

“GURURLUYUZ”

Metodbox ile entegre çalışan SeeMeet programının en başta gelen özelliği, öğrenci ve öğretmen arasında birebir etkileşim sağlamasıdır. Program sayesinde, öğretmen öğrencinin gereksinimlerini anlık olarak tespit edebilmektedir. Sisteme yüklü olan ders kitapları, ekrana dijital olarak yansıtılabilmektedir. Bu uygulama, ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde bile henüz hayata geçirilemedi. O nedenle Türkiye'de bu uygulamanın, okulumuz tarafından gerçekleştirilmesi bizim için bir gurur vesilesi olmuştur. Uygulamanın eğitime olan katkısı ve güvenli bir uygulama olması da eğitim camiamız tarafından kabul görmüştür ve bu yönüyle de bizim için önem arz etmektedir

“GÜVENLİK SORUNU ORTADAN KALKIYOR”

Özellikle yabancı menşeli bu tarz uygulamalar, önemli güvenlik açıklarına ve sorunlarına yol açarak dışarıdan müdahaleye de imkân vermemektedir. Bu nedenle biz de kendi olanaklarımızla ve uzman ekibimizle birlikte, ihtiyacı karşılamak için uygulama üzerinde çalıştık. Çalışmalarımızda devletin yetkili kurumlarının büyük yardımlarını ve desteklerini aldık. Özellikle TÜBİTAK Kurumu, bize ciddi teknik destek sağladı. Kendileriyle iyi niyet sözleşmesi yaptık. Yine bu süreçte, Cumhurbaşkanlığı Model Bilişim Ofisimiz de ciddi katkılarda bulundu. Nisan ayından itibaren programın deneme yayınlarına başladık. Artık Türkiye genelinde her okulumuzda tam olarak program faaliyete geçmiş bulunmaktadır.

SeeMeet programının bünyesindeki tüm bilgiler, Cumhurbaşkanlığı Bilişim Ofisi'nde kayda alınarak muhafaza edilmektedir. Programa özgü özel serverler üzerinden yayın gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla velilerimizin ve öğrencilerimizin, bilgi güvenliği ile ilgili herhangi bir endişe duymalarına gerek yoktur. Güvenlikle ilgili tüm altyapı çalışmalarımızı başarıyla gerçekleştirdik. Ne görüntü olarak ne de data olarak bilgilerinin farklı bir mecraya geçme ihtimali kesinlikle söz konusu değildir. Çok güçlü bir güvenlik yazılımına sahibiz.

“EĞİTİM KURUMLARINA SEEMEET’İ AÇABİLİRİZ”

Kolay ve pratik bir arayüze sahip olan programın oldukça kolay bir kullanım özelliğine sahip olduğunu kaydeden Savaş Boyar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz kendi canlı derslerine rahatlıkla girip öğretmenleriyle birebir iletişim kurabileceklerdir. Bu sayede tamamen karşılıklı birebir eğitim olanağına kavuşacaklardır. Bu yönüyle de yüz yüze eğitimden hiçbir farkı yoktur. Programımızla ilgili farklı kurumlardan talep gelmesi durumunda her türlü desteği vermeye hazırız. Biz bu sistemi sadece okulumuz için geliştirmedik. Türkiye’deki tüm okullarımız gönül rahatlığı ile veri güvenliklerini de düşünerek programımızı kullanabilirler. Ayrıca sistemden sadece öğrenciler değil, öğretmenler ve veliler de kendilerine özel açılan bölümlerle görüntülü sesli toplantılar yapabilecektir.”

ENVER YÜCEL'E TEŞEKKÜR

Ana hedeflerinin Atatürk ilkeleri doğrultusunda öğrencilerinin nitelikli ve kesintisiz eğitim alması olduğunu vurgulayan Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Boyar konuşmasının devamında Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’e teşekkür ederek; “Kendisi 50 seneyi aşkın mesleki tecrübesiyle, bahsettiğimiz teknolojik yenilikleri ve keşifleri kolejimize ve ülkeye kazandıran isimdir. Yurtdışında yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla ülkemize bilgi ve teknoloji olarak bu yenilikleri gerçekleştirmemizde bizlere öncülük etmiştir. Türk eğitim sistemine katkıları nedeniyle eğitim camiası adına kendisine bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. (ADVERTORİAL)

Editör: TE Bilisim