Kutlama programı Edebiyat Öğretmeni H. Hüseyin Hastaoğlu ve İngilizce Öğretmeni H. Alperen Demirkan tarafından hazırlandı. Programda müzik, şiirler ve günün anlam ve önemi ile ilgili video görüntüleri yer aldı.
Kutlama programı Cumhuriyet’in kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlandı. Daha sonra halk müziği ve “Öğretmen Marşı” ile devam edildi. “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” şiirinin değişik öğrenciler tarafından söylenmesi hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin duygulu anlar yaşamasına vesile oldu.
Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk’ün eğitim ve öğretimle ilgili çalışmaları müzik ve video eşliğinde öğrencilerin ilgi odağı oldu.
Programın son bölümünde Almanca Öğretmeni Tuncay Muratoğlu org eşliğinde yaptığı müzik gösterisi ile programa ayrı bir renk kattı. Müzik eşliğinde öğrenciler doyasıya eğlendiler.
Ayrıca sabah okul girişinde tüm öğretmenlerini kırmızı karanfil vererek karşılayan Helin Özaydın günün anlamına farklı bir güzellik kattı. Okul kapısından giren öğretmenlerin böyle bir sürprizle karşılaşması görülmeye değer bir manzara oluşturdu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim