Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Türk Kızılayı Bölge Müdürü Murat Güler, kurum müdürleri ve kan bağışçılarının katıldığı programda konuşan Türk Kızılayı Bölge Müdürü Murat Güler, Türkiye’de kan ihtiyacının karşılanabilmesi için daha çok gönüllüye ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi. Yılda 2 milyon 900 bin civarında kana ihtiyaç bulunurken bu yılki hedefin 2.5 milyon bağış olduğunu belirten Güler, geriye kalan için daha çok gönüllünün kan bağışında bulunması gerektiğini ifade etti. Hasta ile bağışçı arasında köprü oluşturduklarını anlatan Güler, İstanbul ve Ankara dışındaki illerin hemen hemen kan ihtiyacını bölgesindeki bağışçılardan sağlayabildiğini dile getirdi.

Belediye Başkan vekili Ahmet Yabacıoğlu da konuşmasında Kızılay’ın sadece kan toplamada değil ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olduğunu dile getirdi. İnsanların damarlarındaki asil kanı bir başkanına vermesinin çok önemli olduğunu belirten Yabacıoğlu, kan vermenin yanı sıra bunu ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın da önemli olduğunu dile getirdi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise konuşmasında Kızılay’ın kan çağrılarına bir çok insanın cevap veremediğini belirterek, verenlerin de insanların canını kurtarmanın bilincinde ve içlerinin rahat olduğunu anlattı. “sizlerin yerinde olmak isterdim” diyen Yüksel, Çorum’da kan bağışı açısında iyi durumda olunduğunu ancak Çorumlulardan bu konuda daha çok katılım beklediklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 35 kez kan vererek altın madalya almaya hak kazanan Mustafa Dizdaroğlu’nun ödülünü Vali Yardımcısı Recep Yüksel verirken, Dizdaroğlu, aldıkları madalyadan çok kan bağışından sonra gelen tebrik mesajının kendileri için daha onur verici olduğunu söyledi. Törende gümüş madalya almaya hak kazanan Selim Kölegöz, İsmet Kayıkçı, Çetin Okçu, Bayram Bostancı, Fatih Ayvalı, Erol Ünal Zeynal Özgeday, Lütfi Kakış, İbrahim Tekin ve Tuncer Dağlı’nın madalyasını Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu verirken bronz madalya alan 100 kişinin madalyalarını ise törene katılan protokol mensupları verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim