Resmî kutlama töreni bu yıl hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen resmî kutlama törenlerine Vali Necmeddin Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Ağır Ceza Reisi Halil Yüksel, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Çorum Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Şenduran İnan, Garnizon Komutanı Alb. Fatih Üstündağ, çok sayıda kamu kurum yöneticisi, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, ilk bağımsızlık ateşinin 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakıldığını belirterek, “Atatürk yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongrelerle Kurtuluş Savaşı mücadelesini, kendisine inanan Türk Milleti ile birlikte sürdürmüş ve kazanılan bu zaferin devam etmesi, vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle, bu günü siz gençlere armağan etmiştir.” dedi.

Geçmişine, kültürüne ve özüne sahip çıkarak bu değerleri gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama şansı bulacaklarını dile getiren Haşim Eğer, “Gelecekte ülke yönetiminde olacak olan sizler, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü içerisinde tüm sorunların üstesinden geleceksiniz. Birlik içinde hareket ederek Türkiye’yi geleceğin lider ülkesi konumuna çıkaracaksınız. Biliyoruz ki siz yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde millî değerlere bağlı, vatanını seven, nitelikli, bilgili, ahlâklı insanlar olarak devletin bütün imkânları sizlere sağlanmaktadır. Sizlerin, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek, şahsınıza verilen görevi en iyi şekilde yapacağınıza asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 98 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

SPOR MÜSABAKALARININ ŞAMPİYONLARINA KUPA

Daha sonra Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98. yıldönümü ve Gençlik Haftası kapsamında çeşitli branşlarda yapılan spor müsabakalarının ödül töreni yapıldı. Bu bölümde Erkekler Futsal Turnuvası, Erkekler Voleybol Turnuvası ve Kızlar Voleybol Turnuvası’nda il birincisi olan Çorum Spor Lisesi ile Erkekler Basketbol Turnuvası’nda il birincisi olan Bahçeşehir Koleji’nin kupaları, Vali Necmeddin Kılıç, Milletvekili Ceylan ve diğer protokol üyeleri tarafından takım kaptanlarına verildi.

Çorum Belediyesi Mehter Takımı ve Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşların ardından sahne alan Şehit Mustafa Avcu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri birbirinden güzel şarkılarla beğeni topladılar.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin akrobasi gösterisinin ardından Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye’nin farklı yörelerine ait oyunlardan örnekler sundular.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmî programı, Vali Necmeddin Kılıç ve diğer protokol üyelerinin, kutlama komitesini tebrik etmeleri ve birlikte günün anısına fotoğraf çektirmeleri ile sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim