CHP Çorum Örgütü’nce düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na katılan Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, gecede yaptığı konuşmada iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Hep birlikte söylenen 10.Yıl Marşı’nın ardından kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Özkoç, davetlilere seslendi.

Sözlerine CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini belirterek başlayan Engin Özkoç, Grup Başkanvekili seçilmesinin ardından ayağının tozuyla geldiği Çorum’da Atatürkçülerin coşkusuna tanık olmanın sevinç ve mutluluğunu görmenin kendilerini bir kez daha umutlandırdığını söyledi.

Bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin dimdik ayakta kalacağının altını çizen Engin Özkoç, “Şunu iyi bilsinler ki; ne AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne de ABD emperyalistlerinden korkmuyoruz. Halkın içine korkuyu yerleştirebilmek için gazetecileri, aydınları, milletvekillerini hapislere attılar, zincire vurdular. Ulu Önder Atatürk önderliğinde ABD, AB ve Yunandan korkmayan milletimiz Türkiye Cumhuriyetini kurabildiyse, bizler de bu mirası korumak için canımızı seve seve vermeye hazırız.

Ancak 94 yıldır dimdik ayakta olan CHP olarak, onların baskıları bizi yıldıramayacaktır. Bir kez daha söylüyorum: Ne AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne de ABD emperyalizminden korkmuyoruz. Bu ülkede tek bir CHP’li kalıncaya kadar bu mücadele sürecektir. Onlar dinimizi ayaklar altına aldılar, kurumlarımıza Fettullahcıları yerleştirdiler. Onlar bir gün Türkiye Cumhuriyeti’ni devirmek suçundan yargılanacaklardır. Bağımsız Türkiye’ye olan inancımızı kaybetmedik. Burada Cumhuriyet sevdalılarına, kadınlarına, gençlerine, evlatlarına büyük görevler düşüyor” dedi.

Türkiye’nin zor günlerden geçirdiğini hatırlatan Özkoç, partililerden de Çorum’da 2014 Yerel Seçimlerinde alınan 43 bin oya sahip çıkmalarını, partiyi daha da büyütebilmek için birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını istedi. Engin Özkoç, 43 bin oy veren partililerden birer oy getirmeleri halinde yerel yönetimi alabileceklerini de vurgulayarak 2019 yılının parlamenter sisteme geri dönüş için çok önemli olduğunu, bu seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin bir defa daha dünyaya ilelebet var olacağını duyurması için fırsat olduğunu kaydetti.

CHP’lilerin asla moral bozmadan mücadeleye devam etmesinin gerekliliğine değinen Özkoç, önce yerelde daha sonra ise ülke genelinde iktidar olacaklarına inandığını ve tüm partililere Cumhuriyet için birlikte mücadele yolunda başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim