Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın başlatmış olduğu Kamu Gözetim Kurumu Denetim Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 70 oda üyesine sertifika verildi.
27 Mart Cumartesi günü Anitta Otel’de düzenlenen törene, SMMMO Şube Başkanı Muzaffer Yıldırım, oda yönetim kurulu üyeleri ile serbest muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, bağımsız denetçilik işinin bir meslek olmadığına vurgu yaptı. Yıldırım, “Ülkemizde 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile bağımsız denetim uygulaması yürürlüğe girdi. 1 Ocak 2013 tarihinde ise denetimin kapsamı genişletildi. Özellikle belirtmek isterim ki bağımsız denetçilik bir meslek değil, bir uzmanlık işidir. O yüzden denetçilik unvanınız kimliğinizde en sonda yer almalı” dedi.
Ardından Kamu Gözetim Kurumu Denetim Eğitimlerinde başarılı olan 70 oda üyesine sertifika verildi. SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım, eğitim seminerine eğitici olarak katılan Hitit Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihat Savsar ile Doç. Dr. Selçuk Kendirli’ye de teşekkür belgesi verdi. Program, oda üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ve yemek ikramının ardından sona erdi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim