Çorum Barosu’nu temsilen Av. Altan Akpınar’ın katıldığı toplantıda “mesleki sorunlar,

TBMM’de görüşülen Anayasa değişikliği maddeleri ve 2017 Mayıs ayında yapılacak olan seçimli TBB Olağan Genel Kurulu” görüşümdü.

Baro Başkanı Av. Akpınar, Kastamonu’da gerçekleştirilen toplantıda hakkında şu bilgileri verdi:

“Öncelikle gündem gereği mesleki sorunlar, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, CMK Ücret Tarifesi, Hukuk Fakültelerinin sayındaki artış, Avukatlık Stajı konusunda görüş ve öneriler sunulmuştur.

TBMM’de görüşülen Anayasa değişikliği konusunda Baro Başkanları mevcut değişikliğin hukuki değerlendirmesini yapmışlar ve OHAL yönetimi döneminde Anayasa değişikliği yapılmasının hukuk devletinin temel ilkeleri ile bağdaşmadığı konusunda görüş birliğine varmışlardır.

Özellikle kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, HSYK ve Yüksek Mahkeme seçimleri, Başkanlık sistemi ile ilgili Baro Başkanlarının siyasi kanı ve görüşlerden bağımsız olarak, tamamen hukukçu kimliği ve söylemlerine dayanarak yaptıkları değerlendirmelerin özünü, Anayasa değişikliğinin yeterince tartışılmadığı, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin alınmadığı, toplumsal uzlaşmanın sağlanmadığı hususları oluşturmuştur.

Yaklaşan TBB’nin seçimli olağan genel kurulu ile ilgili ise mevcut yönetimle ilgili eleştiriler sunulmuş, ancak genel kanı TBB Başkanı ve Yönetim Kurulunun 4 yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan memnun kalındığı yönünde oluşmuştur. Son olarak yeni dönem seçilecek Başkan ve Yönetim Kurulundan beklentiler dile getirilmiş ve toplantı kapanmıştır.”

(Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim