Bekiroğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 81. yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.
Kadınların eğitimli, bilgili ve bilinçli olmasının sağlıklı bir toplumun ön şartı olduğunu vurgulayan Bekiroğlu, "Zira kadınlar özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Bir toplumun medeniyet düzeyi o toplumun insanlara ve özellikle kadınlara verdiği önemle değerlendirilmektedir" dedi.
İl Başkanı Bekiroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Kadını hayatın her alanında güçlendirmek, 2023 vizyonunun bir parçası sayarak geleceği kadınlarla birlikte inşa etmeyi hedefleyen bir iktidarla kadınlarımız yarınlara daha güçlü hazırlanıyor.
Bizim medeniyetimiz kadına önem vermiş ve toplumun asli bir parçası olarak görmüştür. Demokratik ve çağdaş bir toplum olma yolunda kadınlarımızın toplumsal alanda güçlendirilmeleri son derece önemlidir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Bir toplumun medeniyet düzeyi o toplumun insanlara ve özellikle kadınlara verdiği önemle değerlendirilmektedir.
Demokrasiyi güçlendirmek ve kadının hak mücadelesini taçlandırmak adına kadının seçme hakkını almış olmasının içerisinde birçok anlam vardır. Biz AK kadrolar olarak şunu iyi biliyoruz ki hiçbir medeniyet kadını dışlayarak hiçbir şey elde edemez.
AK Parti Cumhuriyet tarihinde ilk kez 2010 yılında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu kurdu. Yine 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğinde kadınlar, özürlüler, çocuklar, yaşlılar, şehitler, dul ve yetimler ile gaziler lehine yapılacak ilave düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olmayacağı ilkesi benimsendi.
Kadını hayatın her alanında güçlendirmek, 2023 vizyonunun bir parçası sayarak geleceği kadınlarla birlikte inşa etmeyi hedefleyen bir iktidarla kadınlarımız yarınlara daha güçlü hazırlanıyor.
Kadın haklarını geliştirmek ve güçlendirmek adına yapılan çalışmaların sadece AK Parti hükümetleri döneminde yoğunlaşmış olması dikkat çekmektedir. Atatürk'ün kadına verdiği önemi, ülkeye katacağı değeri anlamayan iktidarların yerini, bugün kadını siyasetin ve hayatın nesnesi değil, öznesi sayan bir iktidar almıştır. Hükümetimiz döneminde Kadın İstihdamı Yüksek Kurulu oluşturularak iş hayatında, istihdamda önemli düzenlemeler gerçekleştirildi.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim