Çorum Barosu Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen ve Avukat Gizem Tosun’un konuşmacı olarak yer aldığı semineri çok sayıda kişi takip etti.

Seminerin açış konuşmasını yapan Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, Baro mensuplarını ve yurttaşları farklı konularda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminerlerin yararlı geçtiğini belirterek, bundan sonraki süreçte de bu tür seminerlerin devam edeceğini söyledi.

Ardından söz alan Avukat Gizem Tosun, köyden kente göçün artmasıyla birlikte insanların artık çok katlı apartmanlarda ve sitelerde yaşadıklarını belirterek, ancak toplu yaşama kültürünün tam gelişmemesi, kat maliklerinin hak ve borçları ile uygulanacak yasal mevzuatı bilmemeleri nedeniyle apartmanlarda yaşanan komşu kavgaları, yönetim ve aidat sorunlarının adliyelere taşındığını söyledi.

Kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulmuş taşınmazların Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Avukat Tosun, “Kat mülkiyeti kurulmuş binalarda tüm kat malikleri tarafından imzalanmış bulunan yönetim plânı, binanın nasıl yönetileceğini gösterir. Kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda öncelikle yönetim plânı, yönetim plânında hüküm olmayan hâllerde Kat Mülkiyeti Kanunu, burada da hüküm yoksa genel hükümler uygulanır.” dedi.

“Kat Mülkiyeti” konulu seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim