Yapılan protokolden, tüm Türkiye'de Kamu ve Özel sektörde çalışan branş farketmeksizin tüm sağlık çalışanları ve üçüncü dereceye kadar bulunan yakınları yararlanabilecek.

Anlaşma ile ilgili açıklamada bulunan Can Kargın; hayatı idame ettirirken en önemli duyunun işitme duyusu olduğunu, ülkede üç milyon civarında işitme cihazı kullanan insan bulunduğunu ifade ederek Çorum Hacettepe İşitme Cihazları Firması Müdürü Musa Şen’e teşekkür ettiğini Türkiye'de geçerli bir anlaşma sağladıklarını anlattı.

Kargın, sağlık çalışanları başta olmak üzere toplum yararına faydalı olacak her işte olmaya devam edeceklerini anlattı.

Çorum Hacettepe İşitme Cihazları Firması Müdürü Musa Şen de; sağlığın içinde yer alan bir kurum olarak güzel bir anlaşma yapıldığı için mutluluk duyduklarını kaydetti. Şen, Türkiye'nin neresinde olursa olsun kendilerine iletişim adreslerinden ulaşılabileceğini dile getirdi.

Bu protokol kapsamında;

Cihaz uygulamalarında, raporlu hastalarda devlet ödeneği cihaz bedelinden düşülerek hastanın cebinden çıkacak net tutar üzerinden %25 indirim ve taksit imkanı - işitme muayene hizmetlerinde %50 indirimle birlikte, hastanın cihazlar arasında tercih yapma hakkına ve 1 ay içerisinde değişim yapabilme hakkına sahip olacağı, anlaşmanın geçerlilik süresi boyunca, pil, bakım, ayar ve kalıplarının Çorum Hacettepe İşitme Cihazları tarafından ücretsiz karşılanacağı belirtildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim