Yayımladığı mesajında, Çanakkale savaşları ve kazanılan zaferlerin; ulus bilincini ortaya çıkardığını, Mustafa Kemal’in cesareti, kararlılığı, askeri dehası ve önderliği ile Türk ulusunun, ezilen milletlere emperyalizmin yenilebileceğini gösterdiğini kaydetti.

Çanakkale Zaferi’nin; milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu anlatan Çiftçi, Mustafa Kemal Atatürk’ü dışlayarak Çanakkale Zaferini “uhrevi” zemine çekmek isteyenlerin amacına asla ulaşamayacağını anlattı.

Çiftçi, “Emperyalizm ve sömürgeciliğe karşı Çanakkale’de yazılan bağımsızlık destanını yaşatmak ve tarihsel gerçekler ışığında gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Gerici zihniyetin ‘18 Mart koca bir yalandır’ açıklamalarına inat, şanlı tarihimizi anlatmaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Genel Sağlık-İş olarak başta ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canlarını veren şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Çanakkale muharebeleri süresince cephede ve gerisinde 110.220 yaralı ve 70.939 hastayı tedavi ederek aynı zamanda ordumuzda önemli bulaşıcı bir hastalık çıkmasına mahal vermeyerek sağlık hizmetlerini omuzlayanları minnetle anıyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim