Atatürk tüm dünyanın örnek aldığı, gıpta ile baktığı eşsiz bir komutan ve lider olduğunu belirten Aydın, “Atamız; Türk milletinin hiçbir gücün iradesi altında olmadan, bağımsız ve hür bir şekilde ilelebet yaşaması, topraklarımızın bütünlüğü, bayrağımızın her daim dalgalanması ve modern bir devlet inşa etmek için son nefesine kadar mücadele etmiştir” dedi.

Büyük Önder Atatürk’ü tartışmaya açan, ilke ve inkılaplarını kabul etmeyen, liderliğine, kişiliğine söz söyleme cüreti gösteren, yalan bilgilerle toplumda fitne fücur faaliyetlerde bulunan bir güruh bulunduğunu anlatan Aydın, bunların yüzlerine geçirdikleri maskelerle, dillerine doladıkları iftiralarla Atatürk ve O’nun temsil ettiği değerleri itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi. Bu maskeli çetelerin Atatürk alerjisi fazla olduğunu öyle ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarken dahi bu ülkenin kurucusu Atatürk’ün adını dile getirmekten imtina ettiklerini kaydetti. “Atatürk önderliğinde nice savaşlar kazanılmış, Cumhuriyet kurulmuş, modern bir devlet inşa edilmiştir. Emperyalizme geçit vermeyen Atatürk ve O’nun komutanlık ettiği kahraman ordusudur. Türk milletinin küllerinden yeniden doğmasına öncülük eden Atatürk ve O’nun liderliğini yaptığı kurmay kadrodur. Demokrasiyi Türk milletinin her hücresine zerk eden, eğitimden, sağlığa, bilimden, sanata kadar her alanda çığır açan Atatürk ve O’nun çok kıymet verdiği aydınlardan oluşan çalışma arkadaşlarıdır. Atatürk; savaştan çıkmış, bitap düşmüş bir milletin yeniden medeniyetler yarışında yer almasını sağlayan bir önder olarak, dünya liderlerinin bile adını duyduğunda saygıyla eğildiği mümtaz şahsiyetler arasında hak ettiği yeri almıştır” diyen Selim Aydın, Bu kadar çok başarısı olan bir lideri, komutanı görmezden gelmenin, O’na saldırmanın tam anlamıyla akıl tutulması yaşamak anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında yaşayan fakat bu aymazlığın çukurunda yuvalananların ya cahil ya gafil ya da hain olduklarını anlatan Aydın, “Biz çok iyi biliyoruz ki, aslında Atatürk’e saldıranların asıl derdi, Atatürk’ün temsil ettiği kıymetlerdir. Onların onulmaz alerjisinin nedeni milli devlet yapımız ve Anadolu’daki Türk varlığıdır.

Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek olan ve pusulası çağdaş uygarlıklar olan genç nesiller; Atamızın gösterdiği hedeflerden asla sapmayacak, yüksek öngörüsü, akıl ve ilimle yoğrulmuş zihni, bağımsızlığı karakteri olarak benimsemiş ruhu ile vatanımıza, bayrağımıza, mukaddes değerlerimize sahip çıkacaktır” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim