Okulun bünyesinde faaliyet gösteren Kütüphanecilik Kulübü öğretmenleri ve öğrencilerinin başlattığı kampanyaya ilgi büyük. Alınan bilgiye göre, Atatürk Anadolu Lisesi'nin aslında çok eski ve hacimli bir kütüphanesi var. Bu kitaplardan büyük bir kısmı da ansiklopedi. Beş yıl kadar önce de yenilenen kütüphanenin kitapları hem fiziksel olarak eski hem de içerik olarak güncel değil. Böyle olanca da öğrencileri kütüphaneye çekmekte zorlandıklarını söyleyen öğretmenler, bir kampanyayla kütüphaneyi güncel kitaplarla doldurmayı hedefledi. İlgi de büyük olunca kısa sürede bin kitaba ulaşıldı. Ancak iş burada bitmiyor. Kurulan kitap inceleme komisyonunun devreye girmesiyle bu kitaplardan bir kısmı seviye düşüklüğü yüzünden alt kademedeki okullara gönderilirken, okunmasında yarar olmayanlar elenecek.
“Bire bin katalım” ismiyle başlatılan kütüphane güncelleme çalışmalarının devam ettiğini belirten ilgili öğretmenler Yücel Aslan, Zeynal Güler ve Şahin Ertürk daha fazla kitap beklediklerini söylediler.
Okul kütüphanesinin zengin olması öğrencilerin de bilgili olmasına ve ilgilerinin kitaba yönelmesine yardımcı olacağını belirten öğretmenler, okul dışından da yapılacak yardımları beklediklerini ifade ettiler. Öğretmenler, kampanyanın bir müddet daha süreceğini de söylediler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim