Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak bizlere en değerli mirası bırakan, milletimizin bağımsız yaşamasını her şeyin üstünde tutarak büyük mücadeleyi başlatan Büyük Önder Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde saygı, şükran ve minnetle andığını belirten Vali Kılıç, milletin O’nun ideallerini yaşatmaya devam ettiğini söyledi.

Ulu Önder Atatürk’ün askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağın en önemli liderlerinden olduğunu belirterek onun tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önder olduğunu kaydeden Vali Kılıç, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün Büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır.

Bugün Cumhuriyetin 94. yıldönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. Bu büyük başarıda kuşkusuz Gazi Mustafa Kemal’in önderliğiyle birlikte milletimizin sabrının, gayretinin, alın terinin, kardeşlik azminin ve ülkesine olan bağlılığının da büyük payı bulunuyor. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milleti'nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır”

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 79. yılında büyük devlet adamı Atatürk’ü saygı ile bir kez daha anan Vali Kılıç, silah arkadaşlarını, Anadolu'yu bize vatan olarak kazandıran bütün kahramanları, şehitleri ve gazilerimizi şükran ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim