Atatürk Anadolu Lisesi’nde 11-17 Aralık Mevlana’yı Anma etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerin sevgi, saygı, kardeşlik, hoşgörü, alçak gönüllülük gibi konularda görüşlerini yazabilecekleri “Sevgi ve Kardeşlik Defteri” adı ile bir stant oluşturuldu. Okul bünyesinde faaliyet gösteren Yazarlık ve Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Okul Müdürü Halit Güneş şöyle dedi: “Mevlana’nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da 11-17 Aralık tarihleri arasında Şeb-i Arus Mevlana’yı Anma Haftası etkinlikleri yapılmaktadır.

Bu etkinlikler çerçevesinde Mevlana’nın ölümünün 744. yılı dolayısıyla bizler de Mevlana’yı anmak için okulumuzda çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. ‘Sevgi ve Kardeşlik Defteri’ bunların ilki.

Yapacağımız faaliyetlerde Mevlana’nın insanlara vermek istediği sevgi ve kardeşlik, hoşgörü mesajının öğrencilerimiz tarafından hissedilmesini sağlamak, sevgiyi, hoşgörüyü, tevazuyu bilen nesiller yetiştirmek öncelikli hedefimiz. Bu vesile ile emeği geçen öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Türk Edebiyatı Öğretmeni Nihat Örs de Yazarlık ve Çalışma Grubu olarak Mevlana’yı Anma Haftasında okulun bütün öğrencilerini içine alan ve onların da duygularını paylaşabilecekleri bir etkinliği gerçekleştirdikleri için mutluluk duyduklarını ifade etti. Sevgi ve Kardeşlik Defterine ilk olarak Okul Müdürü Halit Güneş görüşlerini yazdı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim