CHP ve ADD işbirliğinde önceki gün düzenlenen “19 Mayıs” panelinin açılışında bir konuşma yapan İl Başkanı Tahtasız, Samsun’dan yakılan ataşen ülkenin geleceğini aydınlattığını bildirdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet etmek üzere Cumhuriyet düşüyle Samsun’a çıkışının 103. yılına erişmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirten Mehmet Tahtasız; “Ulu Önder Atatürk’ün idam fermanını hiçe sayarak İstanbul’dan Samsun’a doğru yola çıkışının yıldönümünde, bağımsızlığın nişanesi olan 19 Mayıs emperyalizme ve işbirlikçi vatan hainlerine karşı onurlu bir direniştir. En karanlıkta dahi yanan umut ışığımızdır. 103 yıl önce yanan bu ateş bugün dahi ülkemizin geleceğini aydınlatan ışığımızdır” diye konuştu.
Türk gençliğinin hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı olmadığını kaydeden Tahtasız, saray iktidarının neden olduğu, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin, adaletsizliğinin, hukuksuzluğunun, işsizliğinin, bitmek bilmeyen zamların ve zulümlerin arttığı günleri yaşadığımızı vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük devlet olduğunu hatırlatan Tahtasız konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerimizle, halkımızla aklın ve bilimin ışığında güçlü bir toplumsal dayanışma ile bu kötü günlerin üstesinden birlikte geleceğiz. Bu ülkeyi gençlerimize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesinden taviz vermeden yarınları birlikte inşaa edeceğiz. Samsun’da dün bağımsızlık, bugün Çorum’da hak, hukuk ve adalet mücadelesi veren gençleri hiçbir kuvvetin yıldıramayacağının bilinmesini isteriz. İnanıyorum ki gençlerimiz, aynı azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da yılmaz savunucusu olacaktır”
(Volkan SINAYUÇ)
 

Editör: TE Bilisim