Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) 94. kuruluş yıl dönümü nedeniyle parti merkezinde program düzenledi.

CHP İl Başkanlığı’nda önceki gün düzenlenen toplantıya TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, CHP’yi diğer partilerden ayıran noktanın savaş meydanlarında kurulan bir parti olduğunu belirterek, “Kuvayı Milliye bizim köklerimizde. Kurtuluş Savaşı’nı verip büyük devrimleri gerçekleştiren dünyadaki tek partiyiz. Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ise Atatürk’ün vermiş olduğu hakların, günümüz gerek eğitim sisteminde, gerekse yönetim sistemiyle alttan alta çeşitli değişikliklerle ellerinden alınmaya çalışıldığını iddia ederek, CHP’liler olarak yılmadan cumhuriyeti koruyup kollayacaklarını söyledi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topgül ise Türkiye’ye demokrasiyi, laikliği, hukuk devlet anlayışını ve cumhuriyeti kazandıran partinin CHP olduğunu ifade ederek, CHP’nin 94. yılını kutladı.

Toplantıda daha sonra konuşan İl Başkanı Hasan Suvacı, kutlama programına katılan partililere teşekkür etti.

Hasan Suvacı, partilerinin dilekçeyle kurulan bir parti olmadığına dikkat çekerek CHP’nin cumhuriyeti kurduğunu, saltanatı ve halifeliği kaldırdığını anımsattı.

Suvacı, şunları söyledi. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘İki büyük eserim var, birincisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ demiştir. İşte iki büyük eserden birisi olan, teslim alınamayan kale, koca çınar, üyesi ve mensubu olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumuz partimizin 94. muruluş yıldönümünü kutluyoruz. CHP, dilekçe ile kurulan bir parti değildir. Devletimizin kuruluşuna imza atan bir partidir. CHP’yi anlatmaya süreler, kelimeler yetmez ancak, cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren bir partiyiz. Laiklik ilkesiyle din ve devlet işlerini birbirinden ayıran, yurttaşları etnik köken, dil, din, ırk gibi farklılıklar nedeniyle ayrıştırmayıp, herkesi kucaklayan bir partiyiz.” dedi.

Milletvekili Köse de dün Çanakkale’de Türk milletine saldıran emperyalistlerin, bugün de iktidar eliyle CHP’ye ve Türk milletine saldırdıklarını iddia etti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim