Her ulusun tarihinde kahramanlar yattığını belirten Doğan, Türk tarihindeki kahramanların başında Mustafa Kemal Atatürk’ün geldiğini dile getirdi.

Ulu Önder Atatürk’ün yaşamı boyunca ulusu için çalıştığını ve dünyada nadir liderlerden birisi olduğunu dile getiren SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, O’nun ömrü yettiğince kazandırdığı devrimlerle ülkeyi çağdaş medeniyet seviyesine çıkardığını kaydetti. Doğan açıklamasında şunları dile getirdi: “Atatürk’ ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız.

Atatürk işgalci devletler tarafından bölünmeye hazırlanan yurdumuzun kurtarıcısıdır. Türk Milleti Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı’ndan yenik ayrılması ile çok zor zamanlar geçirmeye başlamıştır. Yurdun her köşesi 4 bir yandan işgal altına alınmaya başlanmış ve düşman kuvvetleri Türkiye’yi çepeçevre sarmıştır. Böylesi bir ortamda bütün riskleri göze alarak ortaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Çok zorlu koşullar altında mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi düşman işgalinden kurtararak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra sanayiden bilime, eğitimden sanata kadar hemen her alanda gelişim hamleleri başlatan Mustafa Kemal Atatürk sayesinde ülkemiz dünyada saygınlığı olan bir devlet haline gelmiştir. Ne yazık ki takvimler 10 Kasım 1938’i gösterdiğinde Atatürk hayata gözlerini yummuştur. Bizler için bunca fedakarlıkta bulunan, savaşlardan savaşlara koşan ve sonrasında kurduğu cumhuriyetle bizlere özgür yaşama hakkı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmamak ise bizlerin vefa borcudur.

Mustafa Kemal Atatürk’ü, hayata veda edişinin 80.yılında rahmet ve şükranla anıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim