CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıda 18 Aralık’ta CHP’den istifa ettiğini dile getiren Atak, istifa dilekçesinin içeriğinde ‘İlimizde yapılan delege seçimlerinde gördüm usulsüzlük nedeniyle neferi olmaktan gurur duyduğum, ailem olan CHP üyeliğinden istifa ediyorum gereğinin yapılmasını arz ederim” yazısını Merkez İlçe Başkanlığı’na ilettiğini bildirdi.

Dilekçeyi veriş nedeninin, 3 mahallede yapılan seçimin ardından köy ve mahallelerde delegelerin yazılacağını ama bunun yapılamadığını, Merkez İlçe Başkanı’nın bu sırada bazı muhtarlara delege yazılmaları halinde AK Parti’den hizmet alamayacaklarını söylediğini ve kendisinin de istifa ettiğini dile getiren Atak, “CHP üyeliği onurlu bir iştir. Bu onurlu görevde bir yerde olmanız gerekmiyor sadece onurumuzla ayakta durmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Atak sözlerine şöyle devam etti: “Biz AK Parti’ye karşı vermiş olduğumuz mücadelede, köylerde il genel meclis üyesini üçe çıkarttık. Köylerde şöyle bir tepkiyle karşılaştık. Muhtar bize delege yazmadığımız için oy vermeyeceğini söyledi. Biz de siz bize oy verdiğiniz takdirde sizi delege yazdıracağız dedik. Merkez İlçe Başkanı kendinde çok büyük güç görerek ben delege yazmam dedi. Bizde bunun üzerine il başkanımız ve genel merkezle görüşerek tüm köylere 5 üyeye kadar sandık koydurma kararı aldık. Merkez İlçe Başkanı’nın dün açıkladığı çok enteresan bir şey var. Şer odakları dediği insanlar kimdir. Genel Başkanımı veya genel merkez yöneticilerini mi kast ediyor. Eğer öyleyse Kalender’in görevde kalma şansı yoktur”

Üyeliğinin CHP Genel Merkezi tarafından yenileneceğine değinen Atak, “Merkez İlçe Başkanımız melek yüzlü şeytandır. CHP’de görev yapmak zordur. Paranız yok, pulunuz yok şeytanlıkla bir yere gelme şansınız da yok. CHP’ de 4 senedir bir çok görevde bulundum. Eğer Kalender bir karanlık el arıyorsa kendine bakacak. İl Başkanı’nın altını oymak için elinden geleni yapan bu kişi Genel Başkandan bile korkmadı. Bu şahsın CHP’ye vermiş olduğu zarar yeterlidir. Benim merkez İlçe başkan adayı olacağımı bildiği için böyle bir operasyon yapmaya kalktı. Güngör Atak delege olsa ne olur olmasa ne olur. Kimse muhtarların delege olma hakkını gasp edemez. Yarın başlayan seçimde İsmail Kalender hangi listeyi destekliyorsa üyelerimizden ricam o listeye destek vermeyin. Bu günden itibaren CHP’nin merkez ilçe başkanı benim ve toplumun nazarında yok hükmündedir. Bazı gördüğüm yolsuzlukları var onları da kongreye saklıyorum” şeklinde konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim