Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen ve 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin teorik ve sosyolojik yönlerini akademik çalışmalarla ele alan "Teorik ve Sosyolojik Kökleriyle 15 Temmuz" konulu sempozyumda konuşan Kılıç, gezi olayları ve 17-25 Aralık’ın ardından FETÖ’nün bir darbe kalkışması yapacağını bildiklerini söyledi.

Batının bu topraklarda sürekli birilerini devşirdiğini ve bu devşirmeler aracılığıyla ülkelerin yönetildiğini kaydeden Kılıç, istenmeyen liderlerin ise bir şekilde ekarte edildiğini ifade ederek, “Muhtemelen Mustafa Kemal Atatürk de bu nedenden dolayı öldürüldü. Bunu ilerde tarih belirleyecektir” dedi.

Hain FETÖ’nün elindeki tüm olanağa rağmen emeline kavuşamadığını söyleyen Vali Kılıç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Gezi olayları çıktı netice alamadılar.17-25 Aralık’ı icat ettiler netice alamadılar. Darbenin geleceğini biliyorduk. Bunu çeşitli mecralarda dile getirmiştim. Her şeyi hesaplamışlardı. 27 Mayıs’ı 17 tane albay yaptı. 12 Eylül darbesini 11 general yaptı. Bunlar ize 120 general, 4 bin subayla plan yapmışlardı. Başarmama şansları yoktu onlara göre. Ama göklerden gelen karar bunlara müsaade etmedi.” 

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim