Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ve Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park’ı Çorum’da görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Külcü, Belediye olarak geçmişte olduğu gibi yarın da şehit aileleri ve gazilerin emrinde olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Türk askerinin yurtiçi ve yurtdışında büyük fedakarlıklarla önemli işleri başardığını, Kıbrıs ve Kore’de insanlık için yaptığı hizmetlerin her türlü takdirin ötesinde olduğunu belirten Başkan Külcü, “Biz de Belediye olarak gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak güzelleştirmek adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bizim çalışmalarımız bir minnetin ifadesidir. Bizim askerimiz dün gereğini yapmış, bugün de yapmaktadır. Tabi temennimiz dünyada savaşların olmaması, kanın akmaması ve insanların ölmemesidir. Hemen yanımızdaki başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerindeki tüm acıların sona ermesini istiyoruz. Askerimiz Güney Kore ve Kıbrıs’ta insanlık adına ne yaptılarsa bugün de Suriye’de aynı şekilde kanın durması için çaba göstermektedir.

Dünyanın öbür ucundan gelerek bu bölgeleri ele geçirmek için insanların üzerine bomba yağdıran ABD ve AB gibi davranmıyoruz. Bizim askerimiz canını hiçe sayarak büyük bir fedakarlık örneği ortaya koyarak terör yuvalarının yok olarak mazlumların tekrar evlerine dönebilmeleri için savaşıyoruz. Biz 1400’lü yıllarda İspanya’da barınmalarına izin verilmeyen Yahudilerin ana kucağı gibi sığındığı bir ülkeyiz. Bizim inanç ve kültür değerlerimiz bunu gerektiriyor. Bizi “Türk Gibi” diye ifade ettiren anlayış budur. Böyle anılmak için çaba göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim