Her mesleğin kendi içinde değerli ve önemli olduğunu anlatan Gül, hükümetin görevinin herkese hakkını vermesi olduğunu, Asgari ücretin 1.404 lira; ortalama memur maaşının 2.750 olduğu ülkede, bir meslek grubuna asgari ücretin en az 1-2 katı zam yapılmasını vicdanların kabul etmediğini ifade etti. 
Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bütçede çeşitli kısıtlamalar yapılarak tasarruf yapıldığını hatırlatan Gül, “Memurların bu gerekçe ile birçok talebinin geri çevrildiği bir dönemde, bir kısım meslek mensuplarına yapılması planlanan zam, o meslek sahiplerinin zan altında kalmasına sebep olur. Ne yazık ki zam;  "ZAN'a" dönüşür. Bu meslek mensuplarının kimler olduğunu söylemek istemiyorum. Bunu söylemek bile onların şimdiden zan altında kalmasına neden oldur. Bazı meselelerin şuyu vukuundan tehlikelidir” dedi.

“Malum sendikanın iş bilmezliği yüzünden kamu çalışanlarının ocak ayında aldığı maaş artışı herkesin malumudur. Kamu çalışanının tamamı mağdur olmuştur, bu ekonomik hayat onları içinden çıkılamaz hale sokmuştur. Bir ücret artışının zaruri olduğu doğrudur.  Hükümet birçok sektöre ekonomik dar boğazdan kurtulması için paketler açıklamış ve uygulamaya da sokmuştur.  Bu paketlerden birisinin de memur ve emekliye olması beklentimizdir” diyen Necati Gül,  böyle bir ortamda farklı bir uygulamanın yanlış anlaşılmaya yol açacağını, babanın evlatları arasında ayırım yapmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğu gibi hükümetin de kamu çalışanları arasında ayrım yapmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Her geçen gün yükselen enflasyon ve döviz sebebiyle memurların ekonomik durumlarının daha da kötüye gittiğini dile getiren Gül, bu nedenle artışın tüm emekli ve kamu çalışanlarına yansıtılması gerektiğini hükümetin görmesi ve tez elden çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim