7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ilki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleşmişti. İkinci toplantı ise Türk-İş’te yapıldı. Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ile komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu yıl ilk defa DİSK ve HAK-İŞ ile birlikte bu süreci götürdüklerini kaydederek, “Söylediğimiz rakam bunun altında olmasın diye talep ettik. Biz aynı noktadayız. DİSK’in talebi başka, HAK-İŞ ‘ortak bir karara katkı sağlarız’ diyor. İnşallah çalışanlar lehine güzel bir toplantı olur. Güzel bir rakam açıklarsa biz de mutlu olacağımızı ifade ederiz” dedi.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise, komisyonun bağımsız bir komisyon olduğunu belirterek “Bu da çalışanların geçim şartları ve ülkedeki ekonomik duruma göre asgari ücreti belirlemeye çalışıyoruz. Bu bir anayasa hükmüdür, biz de bunu uygulamaya çalışıyoruz. Bugünkü toplantıda kamu kurumlarının temsilcileri birer sunum bekliyoruz. Bir sonraki toplantımız TİSK ev sahipliğinde ayın 17’sinde olacak. Son toplantıyı ise Aralık’ın son haftası bakanımızın başkanlığında yapmayı planlıyoruz. Belirlenecek asgari ücretin tüm çalışma hayatına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim