Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’la birlikte Şeker Fabrikası arkasındaki asfalt şantiyesini gezen Vali Kılıç; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Yol Şube Müdürü Hüseyin Dinç ve Plentin kurulumundan sorumlu Makine Mühendisi Muharrem Gökmen’den bilgi aldı.

Vali Necmeddin Kılıç, 4941 km.’lik Özel İdare yol ağının, Türkiye’nin en uzun ikinci yol ağı olduğuna dikkat çekerek, “Bu asfalt şantiyesini kurmamızdaki temel amacımız, elimizdeki kaynakları rasyonel kullanmanın yanı sıra kırsalda yaşayan halkımızı çamurdan kurtararak daha konforlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamaktır.” dedi.

Tesisin doğalgaz kurulumunun tamamlanmasının ardından bu ay içerisinde deneme üretimine geçeceğini açıklayan Vali Kılıç, “Deneme üretiminin hemen ardından da asıl üretime başlayacağız. Saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip bu şantiyemizde dışardan 1 kilometresini 270 bin liraya aldığımız asfaltı biz 120 bin liraya mâl edeceğiz. Böylece büyük oranda bir tasarruf sağlamış olacağız.” diye konuştu.

Çorum’un köy yollarını otobanlarda kullanılan dökme sıcak asfaltla tanıştıracaklarını dile getiren Kılıç, “Bitümlü Sıcak Karışım” denilen bu asfaltın sathi kaplamaya göre daha uzun ömürlü olduğunu vurguladı.

Vali Kılıç, “Yol demek, medeniyet demektir. Tüm iyiliklerin, tüm gelişmelerin başı yoldur. Yol yoksa köyden şehre göç fazla olur. Kırsal bölgede yapacağımız yollar getirdiği konfor dışında halkımıza kalkınmanın da yolunu açacak. O nedenle Çorum’un bütün köylerini ulaşılabilir kılacağız, köylümüzü çamurdan kurtaracağız.” İfadelerini kullandı.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da tesisin toplam 5,5 milyona mâl olduğunu belirterek, “Daha önce satın aldığımız asfaltı kendi tesisimizde üretmiş olmamız son derece değerli. Çorum’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

MALİYE BAKANI AĞBAL’LA RANDEVU

Öte yandan Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri Uslu, Ceylan ve Ceritoğlu Kurt’la Maliye Bakanı Naci Ağbal’la görüşeceklerini belirterek, bu görüşmeye AKP İl Başkanı Mehmet Kardağ ve Rektör Reha Metin Alkan’ın da katılacağını bildirdi.

Vali Kılıç, Maliye Bakanı Naci Ağbal’la yapılacak bugünkü görüşmede yeni Asfalt Plent Şantiyesi için gerekli ödenek konusu başta olmak üzere Çorum’un diğer bazı taleplerini de kendisine ileteceklerini söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim