Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyesi Süleyman Şener, 1 anasınıfı ve 8 ilköğretim sınıfından oluşan okulda sınıfların ikisinin 1965 yılında yapılan taş binada altısının ise prefabrik sınıflarda eğitim gördüğünü belirterek, “Anasınıfı ise ilk yapılan 30 metrekarelik okul lojmanında eğitim görmektedir. köylüler tarafından daha sonra yapılan iki katlı lojman, Milli Eğitim müfettişlerince eğitim ve öğretime uygun bulunmamış ancak binanın zemin katı mecburen öğretmenler odası olarak kullanılmaktadır.
Aşağıörenseki Köyü okulun sınıfları eski, sağlıksız, kışın ısınma durumu çok zayıf durumdadır. Okulun pencere camları kırılmış, kapılar düzgün kapanmıyor, çatı malzemeleri eskimiş ve çürümüş, bazı duvarları çatlamış, sınıfların alt kısımlarında, nemden dolayı çürümüş durumdadır. Okulun şuanda Aşağıörenseki köyünün kendi öğrencisi olarak 94 öğrencisi vardır. Köyün nüfusu şuanda 663'tür. Köy nüfusunda azalma görülmemiştir. Adı geçen köyümüze 8 sınıf ve 1 anasınıfı olmak üzere yeni bir okul yapılması gerekmektedir. Ancak köyünün dış tarafında diğer köylerin grup yolu kenarında okul yeri olarak ayrılmış 5.000 metrekare bir arsa bulunmaktadır. Okulun 5.000 metrekarelik bu arsaya yapıldığı takdirde adı geçen üç köyün öğrencilerinin bir arada, daha sağlıklı ve daha kalıcı eğitim görmesi mümkün olacaktır” dedi.
Şener’in verdiği bilgilerin ardından İl Genel Meclisi’nde Aşağıörenseki Köyü’ne yeni bir okul yapılması yönünde karar çıktı.


(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim