Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı toplantıya Çorum’dan Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan ile Çorum Müze Müdürü Dr. Önder İpek katılacak

Toplantı ile ilgili Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kültür politikalarının ele alınacağı toplantıda, kültür ve sanat alanlarındaki çalışmalarda yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları 17 ana başlık altında irdelenecek. Bu 17 başlık; kültür politikaları, kültür diplomasisi, kültür ekonomisi, kültür varlıkları ve arkeoloji, sahne sanatları, sinema-televizyon, müzik, görsel sanatlar, dil ve edebiyat, yayın ve kütüphanecilik, medya ve kültür, çocuk ve kültür, mimari ve kültür, şehir ve kültür, yerel yönetimler ve kültür, yurtdışı Türkler ve kültür, aile ve kültürden oluşuyor. 

3. Milli Kültür Şurası toplantısına, Türkiye'nin önemli yazarları, sanatçıları, kültür insanı ve akademisyenleri katılacak. Şurada komisyon raporları üzerinden kültür meselesi tüm yönleriyle kültür profesyonelleri tarafından etraflıca müzakere edilecek” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim