Çorum merkeze bağlı Arpalık Köyü’nde yüzyıllardır sürdürülen Yağmur Duası ve Dayanışma Günü geleneği bu sene de sürdürüldü.
Köyde yaklaşık 3 asırdır sürdürülen etkinlik bu sene de köylüleri bir araya getirdi. Köye 5 kilometre mesafedeki Ziyaret Tepesi’nde toplanan Arpalıklılar, kurban kesip, yağmurun bu sene bol olması dolayısıyla şükür duası etti.
Etkinliğe CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Alı Rıza Suludere, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Akar, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile köy muhtarları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Köyden, Çorum’dan ve şehir dışından gelerek alanda toplanan onlarca aile, duanın ardından gün boyu piknik yaptı. Mahsullerinin bereketi için yağmur duası yatıklarını söyleyen köy muhtarı Necati Uysal, bir taraftan da köy sakinleri arasındaki birlik ve beraberliğin sağlandığını ifade etti
Yağmur ve şükür duası geleneğinin çok eskilere dayandığını dile getiren Uysal, köyün kurulduğu zamanlardan bu yana yüz yıllardır köylülerin yağmur duasına çıktığını söyledi. Köylülerin eskiden at ve eşekleri ile buraya gelerek yağmur duası yaptıklarını dile getiren Uysal, etkinliğin zamanla şehir dışına çıkan ailelerinde bir araya gelmesinde güzel bir vesile olduğunu ifade etti.
Yapılan yağmur duasının yanı sıra etkinliğin dayanışma gününe dönüştüğünü kaydeden Uysal, “Arpalık köylüleri olarak bu geleneğimizi yaklaşık yüzyıllardır sürdürüyoruz. Köylülerimizin desteğiyle kurbanlar kesiyor, burada toplanan köylülerimize kurban etiyle bulgur pilavı ikram ediyoruz. Alanda toplanan köylülerimiz yapılan duanın ardından piknik yaparak güzel bir gün geçiriyor. Bu sayede hem kendi geleneklerini sürdürüyor hem de uzun süre görmediği köylüleriyle hasret gideriyor” diye konuştu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim